viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 18.05.20 @ 07:55

Proteklih tjedana, nakon što je stanovništvo Viteza i Bosne i Hercegovine suočeno s korona virusom te brojnim negativnim posljedicama u Vitezu je pokrenuta neformalna skupina mladih pod nazivom Mladi za starije pod vodstvom Vitežanke Dajane Maros. Navedena skupina u protekla dva mjeseca imala za cilj pomoći starijim osobama kojima je zbog ograničenja kretanja bilo nemoguće izaći van domova i organizirati obavljanje osnovnih zadaća, poput plaćanja računa, nabave lijekova, hrane i drugih potrepština. Tako su članovi i aktivisti ove grupe protekla dva mjeseca posjetili više stotina domova u Vitezu, ponegdje su darovali hranu, lijekove, higijenske preparate, a ponegdje samo pomogli sugrađanima da nisu usamljeni.

“Vidjeli smo nesvakidašnje prizore zbog kojih smo, nakon svega, izvukli samo jednu poruku: Čovjek samo srcem dobro vidi.

Stoga, najmanje što možemo učiniti je na ovaj način zahvaliti svima koji su ugradili dio sebe u ovu priču, dali doprinos na bilo koji način, utjecali da nečiji dan bude drugačiji od ostalih, izmamili osmijeh ili suzu radosnicu na izmučeno lice i pomogli obiteljima kojima je pomoć bila potrebna. Imena nisu bitna, ali uistinu svakome od ovih ljudi još jednom želimo reći od srca vam i veliko hvala” kazali su iz skupine MLadi za starije.

Oglasi
LM