spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Nermin Nikšić, novi premijer Federacije BiH: Vratiti radnicima dostojanstvo

- Oglasi -

Nakon brojnih opstrukcija, pritisaka i blokada Zastupnički dom Parlamenta FBiH je većinom glasova dao suglasnost za imenovanje Vlade FBiH i koristim ovu priliku da još jednom zahvalim svim zastupnicima koji su podržali imenovanje.

- Oglasi -

Susret s Lajčakom

Rekao je ovo jučer u razgovoru za “Avaz” novi premijer Federacije Nermin Nikšić. Istaknuo je da posebno zahvaljuje „onim zastupnicima koji su zadržali dostojanstvo i pokazali visok stupanj hrabrosti i moralnosti odolijevajući svim pritiscima i nemoralnim ponudama kojima su bili izloženi“. – O planu rada Vlade FBiH sam dosta toga iznio u ekspozeu. Mogu reći da na simboličnom nivou o smjeru nove Vlade FBiH dosta može reći činjenica da sam prva dva sastanka u svojstvu premijera održao s Miroslavom Lajčakom, posebnim predstavnikom EU za zapadni Balkan, a zatim sa čelništvom Saveza samostalnih sindikata FBiH. Dakle, s jedne strane, moramo ubrzano raditi na približavanju Europskoj uniji i dostizanju EU standarda na svim poljima djelovanja. S druge strane, moramo vratiti dostojanstvo radništvu i zaštititi njihova prava, uveliko narušena i ugrožena zbog zanemarivanja u prethodnom periodu – rekao je Nikšić.

- Oglasi -

Kako tvrdi, mora se povesti računa i o tome kako da bh. poduzetnici postanu što konkurentniji na domaćem i međunarodnom tržištu.- Vlada će im biti partner u unaprjeđenju poslovanja i standarda radnika. Federacija je imenovanjem nove vlade, uvjeren sam, ušla u period stabilnosti i razvoja. Zadovoljan sam dosadašnjom podrškom i razumijevanjem koje dobivamo u prvim reakcijama i porukama građana, ali najveći posao je pred nama – naveo je Nikšić. – Moramo obnavljati pokidane veze ne samo unutar nas nego i s našim međunarodnim partnerima, s mnogima koji su u prethodnom periodu, nažalost, digli ruke od BiH i Federacije zbog blokada, nepoduzetnosti i stagnacije na svakom planu. Moramo krenuti raditi i ne osvrtati se nazad – naveo je Nermin Nikšić.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.