spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
19.5 ° C
19.5 °
19.5 °
58 %
2.5kmh
100 %
Sri
19 °
Čet
21 °
Pet
21 °
Sub
21 °
Ned
14 °

Novalić pozvao kritičare da budu dio rješenja: Ne širite paniku u javnosti

- Oglasi -
- Oglasi -

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić pozvao je sve predstavnike vlasti da budu dio konstruktivnih rješenja u odgovoru na posljedice globalne inflacije, a ne da šire paniku u javnosti.

,,Jasno mi je da u politici ima ljudi kojima ekonomija nije bliska oblast. No, ukoliko zaista imaju dobre namjere i žele efikasnost u preveniranju posljedica poskupljenja do kojih je došlo u cijelom svijetu, trebali bi onda učiniti sve da se hitno usvoji federalni proračun za ovu godinu. Također, dežurni kritičari bi, ako ništa drugo trebali znati da, kao i u svakoj drugoj zemlji i prema Zakonu o robnim rezervama FBiH, poslovanje u okviru Federalne direkcije robnih rezervi nosi oznaku – državna tajna – naglasio je premijer Novalić”, priopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću Vlade FBiH.

- Oglasi -

Podsjetio je kako je Vlada FBiH u ovogodišnjem proračunuplanirala 20 milijuna KM, što je deset puta veće izdvajanje u odnosu na sve ranije godine. Dodatno, u Federaciji BiH trenutno ima dostupnih roba u vrijednosti od 30 milijuna KM.

- Oglasi -

,,Zbog tajnosti podataka, jasno je kako ne možemo iznositi detaljnije informacije. Međutim, ono što je sigurno jeste kako građani nemaju razloga za strah, jer imamo dovoljno zaliha za višemjesečnu proizvodnju brašna i kruha, odnosno do naredne žetve. S druge strane, sa onima koji neosnovano podižu cijene se obračunavamo svakodnevno, jer su naše inspekcije 24 sata na terenu. Pozivamo građane da prijave svaki slučaj neosnovanog poskupljenja”, poručio je premijer Novalić.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE