viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 15.10.20 @ 10:45

U srijedu, 14. listopada 2020. godine s početkom u 10,00 sati u dvorani Općinskog vijeća u zgradi Općine Vitez održan je prvi dio 24. sjednice Općinskog vijeća Vitez.

Na predloženom Dnevnom redu, a kojeg je predložio predsjedatelj OV Vitez Hidajet Sivro, nalazilo se devetnaest (19) točaka. Na prijedlog općinskog načelnika Tomislava Bošnjak – Matića, dopunjen je Dnevni red s još dvadeset i jednom (21) točkom. Jednoglasno je usvojen dopunjeni Dnevni red 24. sjednice, sa zaključkom da se o prvih 19 predloženih točaka raspravlja na jučer održanoj sjednici, a nastavak od dvadesete točke održi u utorak 20. listopada 2020. godine s početkom u 8,00 sati.

OGLAS

Osamnaest točaka usvojeno je jednoglasno, dok je točka sedamnaest (17) koja glasi: Prijedlog odluke o davanju u zakup neizgrađenog građevnog zemljišta usvojena s 13 glasova ZA, a 2 vijećnika su ostali uzdržani. O programima rada i izvješćima o radu javnih ustanova i javnih poduzeća, ravnatelji su upoznali vijećnike o trenutnim situacijama u tim institucijama, a s naglaskom na posljedice uzrokovane koronavirusom. Također, predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava koji djeluju na području općine Vitez, vijećnike su informirali o svojemu radu i poduzetim aktivnostima za 2019. godinu.

OGLAS

Mnogi vijećnici HDZ BiH Vitez i SDA Vitez uzeli su raspravu po pojedinim točkama, a naglasak su stavili prvenstveno na neredovno zakazivanje i održavanje sjednica Općinskog vijeća. U četiri (4) godine rada OV Vitez, održano je tek dvadeset i tri (23) sjednice, dakle u prosjeku dva mjeseca održi se tek jedna sjednica. Tako su vijećnici dovedeni u situaciju da raspravljaju u listopadu 2020. godine o izvješćima o radu JU i JP čiji je Općina osnivač za 2019. godinu.

OGLAS

Jučer smo odmah po dobivanju informacije prenijeli možda i najzanimljiviju točku Dnevnog reda, točku 19, koja glasi: Prijedlog odluke o izmjeni regulacijskog plana Vitez Centar 1. Predlagač navedene točke bila je Služba za imovinsko pravne poslove, katastar i urbanizam. U obrazloženju navedenog Prijedloga odluke navodi se, između ostalog, da je važeći Plan usvojen 1991. godine, te su urbanističko-tehnički uvjeti, kao i građevne parcele definirani u tada važećim parametrima (broj stanovnika, koeficijent izgrađenosti, broj vozila po stanovniku i sl.). S obzirom na činjenicu da je izmjenom standarda života, ukazana veća potreba za izgradnjom stambenih jedinica, kao i prostora za stacionažu vozila (garaže, parking prostori i dr.), Služba je predložila da se na navedenom dijelu zemljišta formira građevna parcela za Objekat kolektivnog stanovanja spratnosti Su+Pr+9, sa pripadajućom garažom u suterenu. OV je jednoglasno usvojilo izmjenu regulacijskog plana Vitez Centar 1 uz određene zaključke i daljnje zakonom propisane korake.

U drugom dijelu 24. sjednice Općinskog vijeća Vitez, koja je planirana za utorak 20. listopada, vijećnici će raspravljati, između ostalog, o rebalansu Proračuna Općine Vitez za 2020. godinu, Izvješćima o radu Javnih ustanova za 2019. godinu, Prijedlogu odluke o prodaji zemljišta neposrednom pogodbom-trafostanice (Elektroprivreda HZ-HB) i dr. Kompletan Dnevni red 24. sjednice OV Vitez pogledajte u nastavku:

Oglasi
LM