viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.04.21 @ 19:40

Danas je održan video sastanak na temu imenovanja članova Komisije za vrijednosne papire FBiH na kojem su, uz predsjednika Federacije BiH Marinka Čavaru, sudjelovali i: Visoki predstavnik Valentin Inzko, veleposlanik EU u BiH Johann Sattler, veleposlanik SAD-a u BiH Eric Nelson, veleposlanik Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Matthew Field, dopredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović i dopredsjednik Federacije BiH Milan Dunović.

OGLAS

Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara informirao je sudionike sastanka o dosadašnjem tijeku izbora i imenovanja članova Komisije za vrijednosne papire, pritom istaknuvši da je nakon provedenog javnog postupka za izbor i imenovanje članova Komisije za vrijednosne papire FBiH, uz suglasnost dopredsjednika FBiH, dana 24. srpnja 2018. godine donio Odluku o razrješenju i imenovanju članova Komisije za vrijednosne papire FBiH koja stupa na snagu danom potvrde u Parlamentu FBiH. Također, podsjetio je da je ta Odluka isti dan dostavljena Parlamentu FBiH i da je Zastupnički dom Parlamenta FBiH dana 18. prosinca 2019. godine potvrdio Odluku o razrješenju i imenovanju članova Komisije za vrijednosne papire FBiH, dok Dom naroda Parlamenta FBiH to nije učinio do današnjeg dana i 11. ožujka 2021. godine odbio je dati suglasnost. Predsjednik Federacije BiH kazao je i da se trenutna Komisija sastoji od dva člana (predsjednik i član) i nema potreban minimum za odlučivanje, a predsjedniku Komisije je Odlukom Suda zabranjen pristup u službene prostorije, a on odbije prenijeti ovlasti na Mateja Živkovića.

Oglas

„Dana 25. ožujka 2021. godine imenovano je Povjerenstvo za provođenje postupka izbora kandidata za imenovanje članova Komisije za vrijednosne papire FBiH. Javni natječaj za izbor i imenovanje članova Komisije za vrijednosne papire FBiH objavljen je u Službenim novinama FBiH 2. travnja 2021. godine i otvoren je 15 dana od dana objave u Službenim novinama FBiH. Povjerenstvo će na temelju zakonskih odredbi provesti proceduru, te se nadamo da ću za dva mjeseca moć imenovati Komisiju uz suglasnost dopredsjednika FBiH i uputiti u Parlament FBiH na potvrdu“, kazao je Predsjednik Federacije BiH.

Sudionici sastanka istaknuli su značaj Komisije za vrijednosne papire FBiH i da će dati maksimalnu potporu da se ubrza proces imenovanja sukladno europskim standardima i relevantnom zakonodavstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Oglasi
LM