spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
2 ° C
2 °
2 °
94 %
1.4kmh
100 %
Uto
2 °
Sri
4 °
Čet
5 °
Pet
7 °
Sub
8 °

Onaj ze…Sjećate se ”shisha ministra”? Ušao je u Federalni Parlament

- Oglasi -
- Oglasi -

Sjećate se, ‘onaj ze’ ministra Arnela Isaka? Isak je na ovogodišnjim izborima ušao u Federalni Parlament ispred stranke Narodnog europskog saveza BiH (NES).

”Sretan sam zbog povjerenja koje ste mi ukazali. Ovu našu zajedničku pobjedu shvatam kao obavezu da nastavim raditi u vašem interesu kao i do sada, jer samo oni koji iskreno prihvate da nose teret javne funkcije mogu biti pokretači promjena”, napisao je Isak na Facebooku zahvaljujući građanima na povjerenju koje mu je ukazano. Zenički ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije, prije dvije godine punio je naslovnice svojim izjavama. Sa samo 24 godine, kao najmlađi u BiH, našao se na čelu Županijskog stožera civilne zaštite Zeničko-dobojske županije, a prije ministarske dužnosti bio je poznat kao Youtuber.  Naime, ministar je prije fotelje snimao videa na kojima je kao ‘King Shisha’ promovirao pušenje nargile. Isaka je posebno ”proslavilo” gostovanje u emisiji ”Talk show” na televiziji OBN, a njegove izjave pokrenule su lavinu komentara na društvenim mrežama. Tema emisije bili su mladi ministri među kojima je bio i Isak a u svom nastupu, osim brojnih nepovezanosti Isak je pričao skraćenicama koje se koriste, većinom među mlađom populacijom, na društvenim mrežama.  Brojni su stručnjaci tada poručili da ministri koji obnašaju ovakve i slične javne dužnosti, moraju proći obuku odnosno treninge za javne nastupe. 

- Oglasi -

S obzirom da je Isak, prema posljednjim rezultatima SIP-a dobio 2.025 glasova, njegov rad i nastupi utrenirani ili ne, se očito sviđaju biračima.  Inače, Isak je završio Tursko-bosansko koledž u Sarajevu, a nakon toga i Ekonomski fakultet u Zenici gdje je stekao zvanje diplomiranog ekonomiste nakon čega je upisao postdiplomski master studij ekonomskih znanosti. Arnel je bio i direktor zeničke agencije za fizičku i tehničku zaštitu ljudi i imovine. Prije ovogodišnjih izbora bio je član stranke A-SDA. Otac mu je Ramo Isak, predsjednik Kantonalnog odbora A-SDA i zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, a ranije gradski vijećnik i izaslanik u federalnom Domu naroda.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.