viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 01.10.22 @ 12:05

Michael Murphy, američki veleposlanik u Bosni i Hercegovini uputio je danas poruku svim građanima uoči Općih izbora sutra 2. listopada te ih je pozvao da izađu na glasanje.

On je naglasio kako građani sutra imaju važnu priliku da se čuje njihov glas o budućnosti kakvu žele za sebe, djecu i unuke.

Oglas

,,Možda ste ljuti zbog stanja u BiH. Izbori su prilika da pošaljete poruku vašim liderima kako se osjećate. Ako ne vjerujete da su vas izabrani službenici dobro predstavljali prethodne četiri godine, onda ih nemojte izglasati, izaberite nekog drugog, kazao je američki veleposlanik.

Murphy je u video poruci građanima Bosne i Hercegovine rekao i kako se nezadovoljstvo kandidatskim listama događa u svim demokracijama pa i u Sjedinjenim Američkim Državama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

,,Zapamtite, izbori nisu samo ono što političari govore vama već i kakve vi poruke šaljete političarima. Možda niste entuzijastični zbog kandidata. To se događa u svakoj demokraciji, uključujući i SAD. Međutim, demokracija ne može preživjeti ako je ljudi aktivno ne štite. To podrazumijeva i glasanje”, poručio je Murphy.

Oglasi
LM