viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.10.22 @ 18:34

Prosvjedi opozicije u Banja Luci započeli.

Građani su se okupili u parku Mladen Stojanović odakle će krenuti u prosvjednu šetnju čija će krajnja destinacija biti Trg krajine.

OGLAS

Podsjetimo, prosvjede u Banja Luci organizira opozicija na čelu sa kandidatkinjom PDP-a za predsjednicu RS-a Jelenom Trivić koja od ponedjeljka tvrdi da je pokradena na Općim izborima u BiH od strane predsjednika SNSD-a Milorada Dodika i njegove stranke.

OGLAS

,,Proces brojanja je bio ravan ratnom stanju. Vidjeli ste jedan video snimak na kojem upadaju batinaši i nasrću na predstavnika biračkog mjesta koji se nije povukao. Koliko je bilo onih koji su se povukli? Koliko je bilo žena koje su bili predstavnici biračkih mjesta? Sve ćemo to prijaviti, sve ćemo tužiti. Ja ću se boriti do kraja, ne da ja budem predsjednik, nego da dobijemo istinu. Podnijet ćemo krivične prijave”, rekla je jučer Trivić u Sarajevu gdje je došla u prostorije Središnjeg izbornog povjerenstva da traži ponovno brojanje glasova.

OGLAS

Kako javljaju mediji iz RS, na prosvjede su došli stanovnici brojnih mjesta iz ovog bh. entiteta kao što su Zvornik, Doboj, Bijeljina…

Na prosvjede su pozvani i Branislav Borenović, Mirko Šarović, Nebojša Vukanović, Draško Stanivuković…

Oglasi
LM