viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 02.09.22 @ 10:39

Priopćenje za javnost HDZ 1990:

Poštovani i dragi prijatelji, cijenjeni birači, Izborna kampanja u BiH za Opće izbore 2022 započinje 03.09.2022. godine i trajat će narednih mjesec dana. Vodstvo Hrvatske demokratske zajednice 1990 donijelo je odluku kako će se javnosti i biračima u ovoj izbornoj kampanji obraćati onako kako to dolikuje modernoj političkoj stranci, služeći se najsuvremenijim sredstvima političkog marketinga i komunikacijskim alatima.

Obraćamo se svim biračima jer naš stranački i politički program za naredni mandatni period nudi univerzalno prihvatljive ideje koje našu državu Bosnu i Hercegovinu vide kao modernu državu, članicu euroatlantskih asocijacija. Na poseban način, kao stranka s hrvatskim političkim predznakom obraćamo se hrvatskom narodu u BiH te ističemo kako smo spremni preuzeti odgovornost za sudbinu svog naroda, zbog toga se našim biračima obraćamo sloganom – Odgovorno uz svoj narod.

U proteklom vremenskom periodu jako često smo naglašavali kako su odnosi bošnjačkog i hrvatskog naroda u BiH pretpostavka političkoj stabilnosti, ali i jedini ispravan put kojim je moguće ostvariti zacrtane ciljeve koji se odnose na izgradnju BiH kao moderne europske države. To je se trebalo dogoditi planiranom reformom Izbornog zakona te osiguranjem pune ravnopravnosti hrvatskog naroda i ostvarenjem principa istinske konstitutivnosti naroda u BiH.

Na žalost, to se nije dogodilo pa i u ove izbore idemo s puno rizika i neizvjesnosti, ali uvjereni kako će budućnost koja je pred nama iznjedriti dogovor između glavnih političkih aktera jer Bosna i Hercegovina više ne može čekati. Mi u HDZ 1990 želimo biti protagonisti odgovorne politike. Samo odgovornom politikom prema svom narodu možemo biti odgovorni i prema državi ali isto tako, pokazujući odgovornost prema državi na najbolji način štitit ćemo interes naroda kojeg pretendiramo predstavljati. Ti odnosi su uzajamni i međusobno povezani, zbog toga svoju izbornu kampanju započinjemo iz Središnje Bosne koju smo više puta na simboličan način prozvali “kralježnicom BiH“, ali i “srcem hrvatstva u BiH“. “Kralježnica BiH“ zbog toga što odnosi između dva naroda ovdje budu riješeni na prihvatljiv i zadovoljavajući način, tada neće biti izazov to isto napraviti i u cijeloj BiH. “Srce hrvatstva“ zbog toga što su u Srednjoj Bosni Hrvati platili najvišu cijenu u proteklom periodu kako bi opstali, kako bi dokazali da su Hrvati i kako bi pokazali da su svoj na svome.

OGLAS

“Nudimo mlade i obrazovane ljude, ljude koji nisu opterećeni prošlošću i koji mogu promijeniti ustaljene političke odnose i obrasce. Nudimo jednu novu političku paradigmu i novi odnos prema politici. Nikada se nećemo odreći Hrvata u Središnjoj Bosni jer ovdje se vode “ključne bitke“ . Svi nosimo odgovornost za trenutnu situaciju, na temeljima žrtve koju su podnijeli naši ljudi ovdje, moramo sve učiniti da osiguramo uvjete za ostanak i razvoj hrvatskog čovjeka u Srednjoj Bosni.“

OGLAS

Pogledajte promotivni video predsjednika HDZ 1990 Ilije Cvitanovića i poruke koje je poslao iz predivne Središnje Bosne. Ilija Cvitanović i HDZ 1990, odgovorno uz svoj narod i svoju domovinu.

OGLAS

HDZ 1990

Oglasi
LM