spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.1 ° C
4.1 °
4.1 °
99 %
1.3kmh
100 %
Čet
4 °
Pet
7 °
Sub
9 °
Ned
8 °
Pon
10 °

Izetbegović opet u šovinističkom zanosu: “Oni kojima se ne sviđa u BiH, neka idu”

- Oglasi -
- Oglasi -

U Šerićima kraj Zenice održan je skup Stranke demokratske akcije, na kojem je predsjednik SDA i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović imao nove salve nacionalističkih izjava.

Izetbegović je u uvodu svog novog nacionalističkog orgijanja krenuo dosta pomirljivo ističući da mu je čast biti uz mještane Šerića, mjesta u kojem se brižljivo čuvaju sve pozitivne vrijednosti bošnjačkog naroda.Nastavak govora je donio dobropoznatu nacionalističku retoriku prozivajući sve, koji se ne slažu s velikobošnjačkom vizijom Bosne i Hercegovine. Govoreći o odnosima u državi BiH, Izetbegović je ukazao na postojanje retrogradnih politika kojima je cilj slabljenje države, njenih institucija i rušenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.U svom šovinističkom zanosu, ovaj potomak srbijanskih doseljenika u BiH, parafrizirao je dobro poznate izjave iz devedesetih– Oni kojima se ne sviđa BiH, neka idu, a zemlje će ponijeti onoliko koliko im ostane na cipelama – poručio je Izetbegović.Zanimljivo da to čujemo iz usta čovjeka, koji ne potječe od starosjedilačkog stanovništva u BiH i čije je pretke BiH primila otvorenog srca, čime je Bosna i Hercegovina još davno dokazala svoju otvorenost i tolerantnost, koju nažalost Izetbegović zloupotrebljava u svojim uskogrudnim i nacionalističkim razmišljanjima.Nastavak govora je odisao istom retorikom.

- Oglasi -

Protiv BiH i bošnjačkog naroda se, dodao je, vodi specijalni rat koji se ogleda u pokušajima dijeljenja Bošnjaka.– Mi moramo držati uspravno kičmu Bošnjacima. Bošnjački lideri moraju držati kičmu uspravnom. Ja ne mislim da sam ja lider. Ja sam političar. Lideri su ljudi poput Muderrisa, a moj posao je da držim skupa ljude kao što su on – kazao je na kraju Izetbegović.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.