viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 11.10.22 @ 17:04

Na osnovu Zapovijedi Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Alipašina bb, objekat „ZETRA“) u četvrtak, 13.10.2022. godine u 15:30 sati će početi otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovitim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za razinu predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Akreditirani promatrači političkih stranaka, ispred kojih su ovjereni kandidati za predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske i neovisnih kandidata, kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću, kao i akreditirani promatrači za praćenje Glavnog centra za brojanje mogu biti prisutni u toku brojanja.

OGLAS

Tri javna RTV servisa u Bosni Hercegovini (RTVBiH, RTVFBiH i RTRS), ukoliko pokažu interes, mogu UŽIVO u cijelosti prenositi otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za razinu predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

OGLAS

Isto će biti omogućeno i drugim zainteresiranim medijima u BiH.

OGLAS

Na ovaj način je Središnje izborno povjerenstvo BiH blagovremeno obavijestilo javnost, izborne promatrače i medije o početku otvaranja vreća i ponovnog brojanja glasačkih listića po službenoj dužnosti na svim redovnim biračkim mjestima u Republici Srpskoj za razinu predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Danas je Središnje izborno povjerenstvo BiH na 62. sjednici donijelo i novu Naredbu prema kojoj se, u cilju pravilnog objedinjavanja  rezultata izbora na biračkim mjestima gdje je broj glasova za kandidata veći od ukupnog broja glasova koje je osvojio politički subjekt ispred koje je ovjeren za učešće  na izborima, po službenoj dužnosti naređuje Glavnom centru za brojanje da izvrši otvaranje vreća sa glasačkim listićima, izvrši  kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića, te utvrdi i objedini rezultate izbora  sa 45 redovitih biračkih mjesta za nivo Parlamentarna skupština BiH, Parlament Federacije BiH, Narodna skupština RS i skupštine kantona.

Naredba će biti objavljena na internet stranici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH www.izbori.ba i smatrat će se da je danom objave dostavljena svim kandidatima političkih subjekata, neovisnim kandidatima kao i akreditiranim promatračima.

O terminu početka postupanja Glavnog centra za brojanje po današnjoj Naredbi Središnjeg izbornog povjerenstva BiH javnost će biti blagovremeno informirana.

Oglasi
LM