viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 30.09.22 @ 18:36

Marina Garić iz Viteza kandidat je Hrvatske republikanske stranke (HRS) za Opće izbore i to za Parlament Federacije BiH na broju 2. Marina Garić osvježenje je na lokalnoj političkoj sceni, a za čitatelje govorila je više o sebi i svojoj kandidaturi, koja je, kako navodi, plod nepravde koja vlada u našem društvu te želje da osobnim doprinosom kroz novi politički projekt pokušava unaprijediti stanje u Srednjoj Bosni. Inače, Marina Garić je civilna žrtva rata koja je teško stradala na Osmici od granate Armije RBiH koja je ubila njene rođake, prijatelje i susjede, a nju ostavila teškim invalidom bez riješenog statusa. No, Marina se nije predala, danas je zaposlena žena i majka jednog dječaka.

Koji su razlozi za Vašu kandidaturu i ulazak u politiku?
Ljudima moramo vratiti nadu! Nadu u opstanak i budućnost u svome domu, jer svugdje drugo smo gosti, ma koliko god nam dobro bilo. Probuditi ponovno onu nadu koju smo imali u Domovinskom ratu i netom nakon njega. Da, bilo je tada više nade i vjere nego danas.
Da bi se ona probudila, mora se čovjeku vratiti dostojanstvo. Dostojanstvo čovjeka jednakog pred zakonom i jednakih mogućnosti za uspjeh, na osnovu struke i znanja. Toga dostojanstva danas nema. Čovjek je postao samo plijen, sluga, nužno zlo privilegirane kaste koja je podredila svaku poru društva sebi. Zakon ne poznaje jednake, a znanje i struku su zamijenile stranačka iskaznica i rodbina.

OGLAS

Što je potrebno učiniti kako bi se ostvarili rezultati o kojima govorite?
Da bi vratili dostojanstvo ljudima, trebamo probuditi tu hrabrost i ponos Domovinskog rata. Taj ponos ne mogu i nikada neće probuditi relikti prošlog sustava koji vode naš narod, njihovi klonovi, jer sve su to suštinske kukavice koje bi pri prvoj opasnosti pobjegle u iste one rupe iz kojih su izgmizali kad se saznalo tko je pobijedio u ratu. Vratiti dostojanstvo mogu samo oni koji točno znaju tko su, što su i kome pripadaju. Oni koji ne trguju nacionalnim interesima i koji se provjereno neće prodati za sve novce ovoga svijeta. Oni koji su spremni boriti se za ideale za koje se zalažu. Na ovim izborima jedini u proces ulazimo samostalno u svim jedinicama i na teritoriju cijele BiH. Zašto? Zato što su svi odgovorni i zato što vjerujemo. Naš narod će pobijediti letargiju i apatiju u koju ga je uvukla parazitska politika. Itekako postoji snage i hrabrosti ustati protiv svih društvenih pošasti koje nam opterećuju živote. HRS vjeruje u hrvatskog čovjeka, te podržava i promovira ideje i poduzetnike koji će u gospodarskom-ekonomskom smislu omogućiti opstanak i povratak našeg naroda. Ne samo da vjerujemo, mi to znamo.

OGLAS

Zato je HRS za ove Izbore odabrao slogan „Samo hrabro…ne boj se!?
Hrabrost smo pokazali u našem radu u svim tijelima vlasti gdje nas je narod izabrao. HRS-ovi vijećnici i zastupnici su daleko iznadprosječno najaktivniji u svim tijelima vlasti gdje nas ima. Sada idemo na sve razine, ponizno prema svome narodu i čovjeku, ali hrabro i beskompromisno prema lošim politikama. U nedjelju tu hrabrost mora pronaći i naš narod i glasovati za one koji jesu promjena u društvu, jer to potvrđuju svojim životima. Želim poručiti našim sugrađanima: Ne bojte se glasovati za one koji su odlučili ne otići vani, nego ostati boriti se. Ne boj se glasovati za one koji se uistinu bore za nacionalne interese, a ne interesne skupine. Ne boj se glasovati za one koji se bore za čovjeka, a ne za povlaštenu kastu.

OGLAS

POLITIČKO OGLAŠAVANJE

Oglasi
LM