spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.2 ° C
4.2 °
4.2 °
98 %
1.6kmh
100 %
Čet
4 °
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
9 °
Pon
13 °

Središnja uprava HKD Napredak: Članovi i članice HKD Napredak izađite na izbore i glasujte savjesno i odgovorno

- Oglasi -
- Oglasi -

Svjesni svoje odgovornosti i važnosti ovih izbora po hrvatski narod u Bosni i Hercegovini, početkom srpnja ove godine zajedno s Maticom hrvatskom,  Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“ uputilo je javni poziv Hrvaticama i Hrvatima, državljanima Bosne i Hercegovine koji žive izvan BiH, da se prijave za sudjelovanje na izborima.

U nedjelju, 2. listopada 2022. godine, održat će se Opći izbori u BiH, odnosno izbori za županijske/kantonalne skupštine, Zastupnički dom Parlamenta FBiH, Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Narodnu skupštinu Republike Srpske, Predsjednika i potpredsjednike RS te za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine.

- Oglasi -

Izborna kampanja koja je još u tijeku donekle je pružila dovoljno informacija o  programima  kandidata i stranaka  koji se natječu, te njihovih ideja i stavova.

- Oglasi -

Središnja uprava HKD Napredak stoga ovim putem javno poziva sve svoje članice i članove, državljane Bosne i Hercegovine kako u zemlji tako i u inozemstvu koji/e imaju pravo glasa da iskoriste svoje građansko pravo i obave svoju građansku dužnost da izađu na izbore 2. listopada 2022. i glasuju savjesno i odgovorno.

Pozivom na odgovorno i savjesno glasovanje nikome ne sugeriramo kojoj će stranci dati svoj glas, ali svim svojim članicama i članovima skrećemo pozornost na činjenicu da savjest uključuje moralno vrednovanje. Svoj glas dajte prvenstveno onima koji će odgovorno, transparentno i pošteno zastupati, braniti i promovirati interese hrvatskog ali i sva tri konstitutivna naroda i svih građana u Bosni i Hercegovini.

Pravo na izbor jest temelj svakog demokratskog društva. Izabrane vlasti moraju uvažavati činjenicu kako demokracija podrazumijeva zaštitu svih ljudskih, ali u Bosni i Hercegovini kao složenoj i višenacionalnoj državi, svakako i promoviranju te zaštiti svih nacionalnih, vjerskih, kulturnih kao i svih drugih prava i  sloboda.

Podržite one, koji po Vašem mišljenju, imaju sposobnost, poštenje, želju i energiju, da  doprinesu sveopćem dobru kako u vašoj županiji, entitetu tako i cijeloj državi. Onaj koji ne ispuni svoju dužnost, koji na iziđe na izbore i ne glasuje, nema odveć moralno pravo naknadno prigovarati i kritizirati izabranu vlast.

Središnja uprava HKD Napredak-Sarajevo

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.