spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.1 ° C
4.1 °
4.1 °
98 %
1.5kmh
100 %
Čet
4 °
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
8 °
Pon
13 °

Visoki predstavnik Schmidt danas posjetio Središnje izborno povjerenstvo BiH

- Oglasi -
- Oglasi -

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt sa suradnicima danas je prvi put od preuzimanja dužnosti posjetio Središnje izborno povjerenstvo BiH gdje se sastao sa predsjednikom i članovima Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Razgovarano je o organizaciji i provođenju Općih izbora u Bosni i Hercegovini zakazanih za nedjelju, 02. listopada 2022. godine.

- Oglasi -

Predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva BiH dr. Suad Arnautović je upoznao visokog predstavnika  Schmidta sa izazovima sa kojim se susreće ili se može susresti Središnje izborno povjerenstvo BiH u toku izbornog procesa u BiH.

- Oglasi -

Posebno je istaknut izazov potpune popunjenosti biračkih  odbora članovima i njihovim zamjenicima usljed nedostavljanja dovoljnog broja prijedloga od strane pojedinih političkih subjekata.

Drugo na šta je dr. Arnautović skrenuo pažnju i zatražio podršku visokog predstavnika jeste policijski nadzor nad osjetjivim izbornim materijalom u noći sa 01. na 02. listopad.  Sukladno članku 16. stavak (4) Pravilnika o provedbi izbora birački materijal se u noći prije otvaranja biračkog mjesta čuva u zaključanim prostorijama na lokaciji biračkog mjesta. Policija osigurava birački materijal u noći prije otvaranja biračkih mjesta na lokacijama biračkih mjesta.

Visoki predstavnik Christian Schmidt se zahvalio predsjedniku i članovima Središnjeg izbornog povjerenstva BiH na dobijenim informacijama i kazao da će pratiti sve izborne aktivnosti i reagirati sukladno svojim ovlaštenjima.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.