viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 22.02.22 @ 10:33

Općinsko vijeće Vitez u utorak 22. veljače ove godine u dvorani Općinskog vijeća Vitez održava svoju 10. sjednicu. Ranije smo javnost informirali o samom dnevnom redu i o tome što će vijećnici i službe raspravljati na današnjoj sjednici.

Na samom početku, nova vijećnica Maja Biletić (HDZ BiH) položila je prisegu i nazočila za nju, prvoj sjednici Općinskog vijeća. Da podsjetimo, dosadašnji vijećnik Ranko Križanović (HDZ BiH) imenovan je savjetnikom Općinskog načelnika.

OGLAS

Proračun općine Vitez za 2022. godinu iznosi 9 milijuna i 617 tisuća KM

OGLAS

Svakako, najznačajniji dokument Općine jest Proračun, a vijećnici su upravo danas usvojili isti koji iznosi 9.617.000,00 KM. Kompletan dokument pogledajte u nastavku.

OGLAS

Ključne brojke iz usvojenog Proračuna vidljive su u dijelu rashodi, a odnose se na:

  • 1,2 milijuna za rekonstrukciju putova, kanalizacijske mreže i javne rasvjete;
  • 180 tisuća KM za zimsko održavanje putova
  • 150 tisuća KM za stipendije;
  • 105 tisuća KM stambeno zbrinjavanje Roma (sredstva Općine i grant FBiH)
  • 100 tisuća KM sportskim klubovima
  • 75 tisuća KM poticaj poljoprivredi
  • 75 tisuća KM poticaj gospodarstvu
  • 85 tisuća KM za socijalno ugrožene;
  • 40 tisuća KM za porodilje;
  • 37 tisuća KM potpore javnim poduzećima

O samom dokumentu Proračuna Općine Vitez za 2022. godinu razgovarali smo kratko s načelnikom Borisom Marjanovićem.

“Trudili smo se, a kada govorimo o infrastrukturnim projektima da u Proračunu za 2022. godinu značajnije iznose izdvojimo za rekonstrukciju putova, rekonstrukciju kanalizacijske mreže kao i održavanje javne rasvjete, mijenjanje dosadašnjih rasvjetnih tijela, LED rasvjetom, što će dugoročno dovesti do uštede na električnoj energiji, za koju danas izdvajamo gotovo 200 tisuća KM. Posebno težište stavili smo na naše studente, kao i socijalno ugroženo stanovništvo koje ćemo studentskim stipendijama i novčanim pomoćima potpomognuti s ukupno preko 230 tisuća KM. Izdvojit ćemo ukupno sa grantom iz Federacije BiH značajan iznos za stambeno zbrinjavanje Roma. Također, socijalno ugroženim osobama sukladno mogućnostima, plaćat ćemo račune za vodu i druge komunalne usluge.Značajnu potporu upućujemo i sportskim klubovima što kroz tekuća održavanja Gradskog stadiona i Gradske dvorane, tako i kroz transfere potpore. Povećali smo, a sukladno mogućnostima, potpore i javnim ustanovama, poduzećima, vatrogasnim društvima, Domu zdravlja za nabavku sanitetskog vozila, a sve s ciljem što kvalitetnijeg i sigurnijeg života stanovnika na području općine Vitez”, kazao je u razgovoru za portal Viteški.ba načelnik Marjanović.

Oglasi
LM