viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.09.22 @ 11:01

Općinsko vijeće Vitez u srijedu 7. rujna u dvorani Općine Vitez održalo je svoju XV. sjednicu, a glavna rasprava vodila se po pitanju usvajanja rebalansa II Proračuna Općine za 2022. godinu. Općinski proračun nakon rebalansa II za 2022. godinu iznosi 11.699,500,00 KM, a oko 400 tisuća KM prispjelih s viših razina vlasti raspoređeno je kako su pojedini vijećnici, a i djelatnici općinskih službi kazali, sukladno potrebama stanovništva i bit će utrošena na značajne projekte.

Najviše sredstava bit će utrošeno na projekte održavanja lokalnih prometnica- tekuće održavanje i iznosit će 250 tisuća KM, održavanje javne rasvjete 80 tisuća KM te ostale projekte za koja su prispjela sredstva s viših razina vlasti poput asfaltiranja igrališta u MZ Jardol, odvodnja oborinskih voda u MZ Ahmići, regulacija potoka Lupnica i druge projekte. Odlukom načelnika Marjanovića dodatno sa po 5 tisuća povećani su iznosi za poticaje poljoprivredi i gospodarstvu te će sve fizičke i pravne osobe koje su aplicirale na raspisane poticaje, a koji ispunjavaju uvjete, dobiti određena sredstva raspoređena sukladno javnom pozivu.

OGLAS

Vijećnici su u nastavku sjednice još raspravljali o informaciji o radu Javnog komunalnog poduzeća Vitkom d.o.o. Vitez za 2021. godinu i zaključili kako je za ovo poduzeće navedena godina protekla jako dobro, mnogo bolje od prethodnih godina i menadžment poduzeća je pozvan da i dalje radi marljivo i ustrajno, a sve s ciljem ostvarenja što pozitivnijeg poslovanja i boljih uvjeta za radnike ovog poduzeća.

OGLAS
Oglasi
LM