Vitez
isprekidani oblaci
13 ° C
13 °
13 °
66 %
7.7kmh
75 %
Ned
12 °
Pon
10 °
Uto
8 °
Sri
7 °
Čet
6 °

Otvorena biračka mjesta u Vitezu

U Vitezu su jutros u 7 sati u OŠ “Vitez” otvorena biračka mjesta za parlamentarne izbore u Republici Hrvatskoj, a birališta u Vitezu će biti otvorena dva dana, u subotu i nedjelju.

Svoje biračko pravo mogu ostvariti:

– hrvatski državljani koji imaju prebivalište u Bosni i Hercegovini (i nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj) a koji su do 24. lipnja 2020. godine u diplomatsko-konzularnom predstavništvu izvršili aktivnu registraciju birača.

– hrvatski državljani s prebivalištem u Bosni i Hercegovini (i nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj) a koji se nisu aktivno registrirali, mogu ostvariti svoje biračko pravo temeljem potvrde koju na dan izbora izdaje diplomatsko-konzularno predstavništvo Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini.

– hrvatski državljani nositelji hrvatskih e-osobnih iskaznica s prebivalištem u Bosni i Hercegovini aktivno su registrirani po službenoj dužnosti i mogu glasovati isključivo na biračkim mjestimadiplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Hrvatske na konzularnom području prema adresi svog prebivališta iz e-osobe iskaznice.

– hrvatski državljani koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj – a koji su u diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Hrvatske izvršili prethodnu registraciju za glasovanje u inozemstvu odnosno u sjedištu diplomatsko-konzularnog predstavništva republike Hrvatske i oni hrvatski državljani koji imaju izdanu potvrdu za glasovanje izvan mjesta prebivališta u Republici Hrvatskoj (potvrda iz Republike Hrvatske).

Prilikom glasovanja potrebno se pridržavati sljedećih epidemioloških mjera na biralištima:

Birači su dužni poštivati sve epidemiološke mjere koje su na snazi u Bosni i Hercegovini u svrhu sprječavanja širenja pandemije COVID-19: pU vanjskom prostoru ispred birališta, birači su dužni držati socijalnu distancu – minimalno 2 metra. Prilikom dolaska na biralište/biračko mjesto i tijekom boravka na biralištu birači su obvezni nositi zaštitne maske. – Birači ne trebaju nositi zaštitne rukavice, osim ako imaju oštećenja kože i noktiju na rukama. Prilikom ulaska na biralište/biračko mjesto birači su obvezni dezinficirati ruke. Dezinfekcijska sredstva su osigurana na ulazu na biralište i svako biračko mjesto.- Birači su obvezni sa sobom donijeti vlastitu kemijsku olovku s kojom će obaviti glasovanje. Na biračko mjesto birači ulaze i izlaze jedan po jedan na način da je razmak među biračima i ostalim prisutnim osobama najmanje 1,5 metar. Birači na red čekaju ispred ulaza u prostorije, održavajući razmak od 1,5 metar. Kod provjere identiteta, birač nakratko skida masku na udaljenosti od 2 metra od člana biračkog odbora, koji je zadužen za provjeravanje identiteta birača, kao i od drugih osoba- Na biračkom mjestu može istovremeno biti samo onoliko birača koliko je označenih mjesta za glasovanje u prostoriji. Nakon obavljenog glasovanja birači su dužni odmah napustiti biralište bez ikakvog zadržavanja u prostoru birališta i oko birališta.

NAJNOVIJE OBJAVE

Planom javnih ulaganja predviđeno moderniziranje prometnica koje vežu Banja Luku i Lašvansku dolinu

Uvid u program javnih investicija institucija BiH za razdoblje 2021. - 2023. godine pokazuje kako Ministarstvo prometa i veza ima namjeru početi s konkretnim...

Središnje izborno povjerenstvo odlučilo o važećim glasovima iz inozemstva

Glasački listići su u neke dijelove Grčke stigli tek prije tri dana. Prekasno, jer su rokovi za pristizanje i priznavanje pošiljki iz inozemstva istekli,...

Predsjednik F BiH čestitao Dan državnosti Bih

U povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara kazao je kako se 25. studenog prisjećamo povijesnog događaja i utvrđivanja temelja...

Pogledajte koje javne institucije ne rade u Vitezu na Dan državnosti

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike obavještava javnost da je Zakonom o proglašenju 25. studenoga Danom državnosti Republike Bosne i Hercegovine utvrđeno da je...
- Advertisment -
error: Sadržaj je zaštićen.