spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
2 ° C
2 °
2 °
94 %
0.9kmh
100 %
Uto
5 °
Sri
4 °
Čet
4 °
Pet
7 °
Sub
9 °

PARLAMENT BiH: Unatoč tome što tijekom mandata nisu imali niti jednu inicijativu mjesečno primali više od 5 000 KM

- Oglasi -
- Oglasi -

Veliki je broj političara koji bi na otvorenom tržištu rada teško pronašli posao. Među njima su i državni parlamentarci koje građani skupo plaćaju. Građani su za njihov skupi (ne)rad dobili nula pitanja i/ili inicijativa, a za neke od njih nije poznato da su ikada sudjelovali u parlamentarnim diskusijama.

Na web stranici Parlametar.ba dostupni su podaci o tome koliko koji zastupnik i izaslanik u Parlamentu Bosne i Hercegovine ima pitanja i inicijativa te na koliko je sjednica nazočio.

- Oglasi -

U Zastupničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine su i oni koji imaju nula pitanja/inicijativa, a prosjek je 37. Među takvim zastupnicima su:

- Oglasi -

Jakov Galić iz Socijalističke partije,

-Mirsad Kukić iz PDA,

-Obren Petrović iz SNSD-a.

Postoje i oni koji su “uspjeli” u tome da imaju jedno pitanje/inicijativu, a to su:

-Darijana Filipović iz HDZ-a,

-Dragan Bogdanić iz SNSD-a,

-Nermin Mandra iz SDA.

Zastupnici Zastupničkog doma koji imaju manje od 10 pitanja/inicijativa su i Edin Mušić (SDA), Ljubica Milanović (SNSD), Mijo Matanović (HDZ), Nada Mladina (SDP), Predrag Kožul (HDZ), Šemsudin Dedić (SDA) te Vlatko Glavaš (DF).

Prema podacima Parlamentar.ba, prosječan broj pitanja/inicijativa u Domu naroda je sedam. Navedeno je da izaslanici, a koji su i zamjenici predsjedavajućeg ovog doma, Bakir Izetbegović (SDA) i Dragan Čović (HDZ) službeno nemaju niti jedno pitanje/inicijativu. I izaslanik Munib Jusufović iz SBB-a također nije imao inicijativa/pitanja. Manje od prosjeka imali su Amir Fazlić (SDA), Asim Sarajlić (SDA) Bariša Čolak (HDZ) i Sredoje Nović (SNSD).

Jesu li (ne)zadovoljni radom nekih od ovih parlamentaraca, građani će za mjesec dana imati priliku reći na Općim izborima.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.