spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Plaće Predsjedništvu, ministrima i parlamentarcima veće za tisuću maraka

- Oglasi -

Dok radnici realnog sektora sa zahtjevima da njihove plaće iole idu u korak s nikada višom inflacijom bolji položaj traže na ulicama, drugi vlastitim uredbama sami sebi povećaju plaće. Novogodišnje želje o višim plaćama bit će ispunjene samo novoizabranim državnim dužnosnicima. Novim Nacrtom zakona o proračunu predviđeno je uvećanje plaća za više od 1.000 KM. Možete i pogoditi kome – državnim ministrima, parlamentarcima oba doma i članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Nacrtom je planirano dodatno povećanje platne osnovice s 535 na 630 KM u skladu sa zahtjevima Sindikata s ciljem poboljšanja statusa zaposlenih u državnim institucijama i ublažavanja utjecaja inflacije. Prema novom obračunu, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine s najvišim koeficijentom od 10 imat će povećanu osnovnu plaću za 950 maraka. Visina plaće članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine će iznositi 6.300 KM. Povećanjem plaća može biti zadovoljno i Vijeće ministara Bosne i Hercegovine s predsjedateljem na čelu, koji će za svoj rad dobiti dodatnih 855 maraka, dok će ministrima primanja biti povećana za 807,50 KM, objavila je Federalna televizija. Visina plaće predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine će iznositi 5.670 KM. Visina plaće ministara Bosne i Hercegovine će iznositi 5.355 KM.

I državni parlamentarci u narednoj godini imat će izdašnija primanja. I to za 798 maraka. Visina plaće zastupnika i izaslanika u Parlamentu Bosne i Hercegovine će iznositi 5.292 KM. Jasno je da iznos plaća ne ovisi samo od ovog povećanja jer uz dodatke na staž, topli obrok, te ostale naknade i regres – primanja izabranih dužnosnika mogu biti i veća. Što je za ostale proračunske korisnike s prosječnom plaćom nešto većom od 1.150 maraka nedostižan iznos.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE