viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 28.03.23 @ 17:06

Cijeli današnji dan, ali i prethodnih dana u javnosti traju nagađanja tko su novi prijedlozi za ministri iz reda hrvatskog naroda u Vladi Federacije Bosne, dakle oni koji dolaze iz kvote HDZ BiH.

Tako se danas pojavio dokument kojeg je navodno potpisao i sam predsjednik ove stranke Dragan Čović, no iako neslužbeno, vrlo moguće je kako će upravo ova imena biti prijedlog predsjednice Federacije BiH Lidije Bradara za nove ministre.

OGLAS

U aktu u koji su novinari portala viteški.ba imali uvid kao novi ministar financija, ujedno dopredsjednik Vlade navodi se Toni Kraljević iz Ljubuškog, ministar pravde bi trebao biti Vedran Škrobić, ministrica kulture i sporta Sanja Vlaisavljević, a ministrica promet i komunikacija Andrijana Katić, sestra dopredsjednice HDZ-a BiH Darijane Filipović. Za ministra prostornog uređenja predložen je Željko Nedić. Prijedlog za ministra zdravstva, prema našim informacijama trebao bi biti Milanko Bevanda.

OGLAS

Podsjećamo, SDP-ovi ministri trebali bi biti Nerin Dizdar kao ministar za izbjeglice i raseljene osobe. Vojin Mijatović bit će imenovan za ministra unutarnjih poslova FBiH, a Almin Hopovac za ministra obrazovanja. Vedran Lakić bit će imenovan za ministra razvoja, poduzetništva i obrta. NiP-ov ministar bit će Adnan Delić, na čelu Ministarstva za rad i socijalnu politiku.

OGLAS

Naša stranka za ministricu turizma i zaštite okoliša predložila je Nasihu Pozder. NES će preuzeti kontrolu nad Ministarstvom poljoprivrede, a na ovu poziciju će biti imenovan Zuhad Porčić, dok će na čelu Ministarstva trgovine biti Anel Kljako.

Stranka za BiH, koja je u ponedjeljak održala sjednicu Predsjedništva službeno je objavila kako je kandidat za ministra u Ministarstvu za pitanja boraca i invalida obrambeno-oslobodilačkog rata je Hasan Handžić te da je kandidat za ministra u Ministarstvu energetike, industrije i rudarstva Adis Bubalo. Inače, predsjednica Federacije BiH, Lidija Bradara, razgovarala je danas s potpredsjednicima Refikom Lendom i Igorom Stojanovićem o imenovanju Vlade FBiH, te ih informirala da će sutra donijeti odluku o imenovanju i dostaviti im je na suglasnost. Ustavni rok za imenovanje ističe sljedećeg tjedna.

Dopredsjednik Stojanović je najavio svoju suglasnost, dok je potpredsjednik Lendo ostao pri dosadašnjem stavu, priopćeno je iz Bradarinog ureda. –

Oglasi
LM