spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Predsjednici FBiH danas dostavljaju imena ministara za novu Vladu

- Oglasi -

Predsjednici Federacije Bosne i Hercegovine Lidiji Bradari danas bi trebala biti dostavljena imena novih ministara u Vladi FBiH, nakon što su koalicijski partneri u Federaciji BiH, stranke Osmorke i HDZ prošloga tjedna u Mostaru potpisali dva sporazuma.

- Oglasi -

Nakon što stranke partneri u vlasti u FBiH Bradari dostave imena kako bi ona mogla pristupiti imenovanju Vlade FBiH, novi sastav Vlade bi trebao biti poznat.

Nakon toga, Bradara bi trebala imenovanje dostaviti potpredsjednicima Federacije BiH Igoru Stojanoviću i Refiku Lendi, čiji je potpis za formiranje Vlade potreban.

- Oglasi -

Koalicijski partneri smatraju da bi se sjednica Zastupničkog doma FBiH na kojoj bi se imenovala nova Vlada mogla održati 6. travnja, iako je izvjesno da će imenovanje nove Vlade FBIH morati biti podržano novim odlukama visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta jer potpredsjednik FBiH Refik Lendo sasvim izvjesno nema namjeru podržati sastav Vlade koju čine samo stranke Osmorke i HDZ-a.

HDZ-u bi u novoj federalnoj Vladi dobio šest ministarstava, dok bi premijer FBiH trebao biti SDP-ov Nermin Nikšić, a ostala ministarstva pripasti strankama Trojke te NES-u i SBiH-u.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.