spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
33.3 ° C
33.3 °
33.3 °
39 %
2.4kmh
1 %
Uto
34 °
Sri
35 °
Čet
31 °
Pet
33 °
Sub
28 °
spot_imgspot_img

Pregovori o Izbornom zakonu završeni za danas, Čović poslao poruku Izetbegoviću

''Rušitelji BiH, kroz svoje slanje poruka prije pregovora, nisu pregovarači sa HDZ-om, niti za hrvatski narod BiH'', izjavio je čelnik HDZ-a.

- Oglasi -
- Oglasi -

Današnja runda pregovora o izmjeni Izbornog zakona BiH je završena, a prema izjavama aktera ponovo nije došlo ni do kakvih konkretnih pomaka. Medijima se nakon sastanka po prvi put od početka ovih pregovora obratio Dragan Čović.

“Događa se nešto slično kao u Neumu. Mislim da smo izgubili fokus. Neki bi htjeli brutalno mijenjati strukturu BiH. Bojim se kako ima onih koji žele brutalno srušiti BiH mjenjajući ustavnu strukturu, znajući kako je to nemoguće uraditi u Parlamentu BiH”, rekao je Čović. Sudeći prema njegovoj izjavi, najviše mu je zasmetala jučerašnja izjava Bakira Izetbegovića koju je dao prije početka pregovora. “Bili smo spremni napraviti ogroman ustupak u funkcioniranju Federacije, međutim neki šalju poruke putem zajednice žena na koje ćemo jasno, korektno, džentlmenski i civilizirano odgovoriti. Rušitelji BiH kroz svoje slanje poruka uoči pregovora nisu pregovarači HDZ-u, HNS-u i Hrvatima u BiH”, dodao je lider HDZ-a. Naglasio je da “ono što su oni zamislili u svojim glavama morat će objašnjavati svom narodu sada ili u vremenu koje dolazi”. “Mi ćemo voditi politiku i sutra kada nastavimo pregovore”, dodao je Čović. Nije želio ući u detalje koje ustupke u funkcioniranju Federacije BiH je bio spreman učiniti.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE