spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
isprekidani oblaci
20.7 ° C
20.7 °
20.7 °
53 %
3kmh
80 %
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
21 °
Sub
21 °
Ned
13 °

Provjera diploma u Središnjoj Bosni, Tužiteljstvu prijavljene krivotvorene diplome

- Oglasi -
- Oglasi -

Nakon što je Vlada Srednjobosanske županije početkom prosinca usvojila prijedlog za izradu nove Strategije za borbu protiv korupcije i akcijski plan za razdoblje 2020.- 2024. godine te prihvatila inicijativu za osnivanje Ureda za borbu protiv korupcije u ŽSB, prijedlog sada mora proći i saborsku proceduru.

Haris Hrustanović, koordinator Tima za sprječavanje korupcije ŽSB, izvijestio je javnost kako je povjerenstvo obavilo provjeru oko 70 posto diploma zaposlenih u javnim tijelima u županiji.

- Oglasi -

,,Dat ćemo inicijativu da se formira novo povjerenstvo, obzirom da su predsjednik i neki članovi aktualnog povjerenstva otišli u mirovinu. U tom projektu završene su provjere do 70 posto diploma, a prema izvještaju povjerenstva, više od 30 izvještaja podneseno je Županijskom tužiteljstvu u Travniku zbog kaznenog djela krivotvorenje javne isprave, tako da te pojave zaista ima”, rekao je Hrustanović.

- Oglasi -

U neslužbenom razgovoru, kazao je za drukciji.ba kako najveći broj diploma za koje se ispostavilo da su krivotvorene dolazi iz sektora obrazovanja i to kad su u pitanju razlilčita radna mjesta.

Tako su imali priliku čuti da je zbog krivotvorenja diplome prijavljeno nekoliko profesora i nastavnika, ali i radnika sa srednjom stručnom spremom, a krivotvorene su čak i diplome osnovih škola.

,,Nastojat ćemo realizirati taj projekt do kraja s novim povjerenstvom i tad ćemo imati prave podatke koji je to broj osoba koje obavljaju razne javne funkcije s krivotvorenim diplomama”, rekao je Hrustanović.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE