viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 10.09.22 @ 16:55

U Zenici je danas održan predizborni skup stranaka ujedinjene opozicije koje su podržale kandidaturu Denisa Bećirovića za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH na predstojećim Općim izborima. Na skupu se obratio lider SBB – Savez za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić.- Ja danas želim da govorim na dvije-tri teme, od kojih mnogi bježe, s razlogom, a direktno se tiču ne samo rezultata ovih izbora, ne samo hoće li uvaženi Denis biti u Predsjedništvu, nego hoće li Bošnjaci ostati na ispravnom, prozapadnom putu ili ćemo otići u begovate i kolonijalnu sredinu – rekao je Radončić.

Podsjetio je da Denis Bećirović vodi bitku protiv dva kandidata SDA – Bakira Izetbegovića i Željka Komšića.- I Komšić je kandidat SDA. Nemojte to da šutimo, to je tako. On je rekao, citiram ga, “da ovi zakoni koji se spremaju u OHR-u su zaista duboko prije svega anti-islamski”. Netko okreće našu djecu, srednjoškolce protiv Zapada. Nakon toga je došao turski predsjednik Erdoan, a mi želimo dobre odnose sa Turskom. On kaže “Poštovana braćo, Zapad postoji da bi podijelio i iscijepao muslimane, a potom će ih progutati. Upravo vi ćete biti najveća prepreka tome”. Netko nas ovdje plaši Zapadom. Tko nas plaši Zapadom? Plaše nas ljudi kojima je rahmetli Alija, a ja sam bio prijatelj s njime, ostavio, kako neki tvrde, zemlju u amanet – izjavio je Radončić.

OGLAS

Podsjetio je na izjavu pokojnog Alije Izetbegovića na samitu Organizacije islamske konferencije, kada je biranim riječima govorio o Zapadu. – Jedan moj dobar prijatelj, i hvala mu na tome, mi je dao izjavu pokojnog Alije Izetbegovića koji je na temu Istoka i Zapada, naših muslimana i našeg odnosa prema Zapadu rekao sljedeće. – Zapad nije ni pokvaren ni degeneriran. “Truli zapad” ovu samoobmanu, komunistički sustav je skupo platio. Zapad nije truli. On je jak, obrazovan i organiziran. Njegove škole su bolje od naših i njihovi gradovi su čišći od naših. Razina ljudskih prava na Zapadu je viši, a socijalne brige za siromašne i manje sposobne bolje organizirane. Zapadnjaci su uglavnom odgovorni i točni ljudi. Takva su moja iskustva s njima, kaže Alija. Znam također i tamne strane njihovog napretka i ne gubim ih iz vida. Pokojni Alija je ovo rekao na samitu Organizacije islamske konferencije, znači pred najreprezentativnijim liderima islamskog svijeta. Što hoću da kažem? Prije 25 godina pokojni Alija je bio mudriji, pametniji i veći državnik od ovih koji se sada hvale da nastave njegovo djelo, a nema nama Bošnjacima napretka, uspjeha ukoliko nas okrenu protiv Zapada. Ne može nitko od naše djece praviti talibane da mrzimo zapadnu civilizaciju. Zahvaljujući Americi, EU i drugim zemljama zaustavljen je i drugi, treći i Boga pitaj koji planirani genocid. Mi o tim stvarima moramo da govorimo jer je njihova kampanja zasnovana na tome tko je kao dobar, a ko je kao loš musliman. Mi želimo prozapadnu, sekularnu državu u kojoj ćemo čuvati naše bošnjaštvo i naš autoktoni islam. Mi želimo državu kojom neće upravljati ni Beograd, ni Zagreb, ni Istanbul i mislimo da je kandidat Denis Bećirović upravo takav čovjek koji će to omogućiti. Neću dužiti, ima još govornika, ima nas previše na ovoj strani. Imali ste gospodina Bakira osam godina za člana Predsjedništva, gospodina Komšića za 12, to je 20. Imali ste fikusa četiri godine, to je 24 godine. Pa ako za 24 godine nisu u stanju da otvore jedna ozbiljna europska ili zapadna vrata, da dovedu jednog velikog investitora, da naprave autoputeve, o čemu oni nas to lažu i govore sigurno. Tko je branio nama, nije bilo ni Vučića, ni Dodika, da napravimo autoput Sarajevo-Bihać, Sarajevo-Tuzla, da izgradimo transverzale. Branili su nam oni koji traže naš glas i koji su nas varali u svim prilikama, kao što je Vijećnica, pa su se na kraju gospodinu Nikšiću i meni na televiziji izvinjavali. Bolan nemoj se izvinjavati ni Radončiću ni Nikšiću, izvini se ti svom narodu, žrtvama genocida. Njima treba da se izvinjavaš, a od njih tražiš da glasaju za tebe.

OGLAS

Znači, draga braćo i sestre, ulazimo u povijesnu bitku i bitku kakva će BiH izgledati. Kada se voda zamuti, vratimo se na izvor. Mi vodimo Bosnu i Hercegovinu tamo gdje smo uvijek i pripadali, obitelji europskih naroda i čuvamo svoje autentični i nacionalne, vjerske i multietničke osobine države. Denis je čovjek koji neće praviti sukobe, koji neće praviti dogovorene sukobe sa Dodikom i Čovićem nego će uspravno, a ja sam bio izaslanik u Domu naroda i radio sam s njim makar godinu dana, pošteno i korektno znati da vodi ovu zemlju. I nemojte da nasjedate na gluposti tko je tko duže na proračunu, nego idite na tezu ko je tko napravio kapitalne štete Bosni i Hercegovini koje mi moramo hitno popravljati. Sretno pobjedniku, hvala lijepo – poručio je Fahrudin Radončić.

OGLAS
Oglasi
LM