viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 12.07.21 @ 16:53

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović stigao je jučer u Vitez, a predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić rekao je za N1 kako je jučerašnji termin njegovog dolaska u Bosnu i Hercegovinu pogrešan, odnosno na dan 11. srpanj kada se obilježava godišnjica genocida u Srebrenici, a da nije posjetio taj grad u BiH.

“Mislim da je uredu da hrvatski predsjednici obilaze Hrvate u BiH i mislim da je termin 11. srpanj – kada je Srebrenica – pogrešan. Mogao je drugog dana dana doći u zapadnu Hercegovinu i stoga mislim da bi bilo dobro da je posjetio institucije u Sarajevu, iako on to iz nekih svojih razloga nije želio uraditi“, komentirao je za N1 Radončić.

Oglas

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je jučer da u službenu posjetu Sarajevu neće doći dok se “neke stvari ne razriješe”, a na upit reporterke N1 Snežane Mitrović da pojasni tu izjavu utvrdio je da “član Predsjedništva BiH Željko Komšić nije predstavnik hrvatskog naroda”. Radončić je komentirajući tu Milanovićevu izjavu rekao kako smatra da nije uredu da se političari iz susjednih zemalja miješaju u unutarnje stvari BiH.

“Mislim da političari iz susjednih zemalja ne treba da se miješaju u unutarnje stvari BiH. Kako ćemo mi birati hrvatskog člana Predsjedništva na nama je obveza. Mislim da je u redu da Hrvati biraju svoj legitimnog predstavnika“, istakao je lider SBB-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vidio sam da je gospodin Konaković dobio žestoke kritike dijela političke javnosti zato što je rekao da nije u redu da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva i mislim da je Konaković u pravu. Mi to pitanje pokušavamo da riješimo deset godina i uvjeren sam da ćemo ga riješiti“, dodao je.

Podsjetimo, izjava predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića da “nije u redu da Bošnjaci Hrvatima biraju člana Predsjedništva BiH” naišla je na oštre reakcije.

Na upit urednika i voditelja Mate Đakovića u emisiji “Telering” da li misli da je u redu da Bošnjaci izaberu Hrvatima člana Predsjendištva Bosne i Hercegovine, Konaković je odgovorio:

“Nije u redu, dakle, ja mislim da nije u redu. Mislim da to zaista jeste pitanje oko kojeg se treba sjesti i dogovarati. Sve drugo što Čović priča je potpuna segregacija, diskriminacija, zlouporaba. U tom procesu ne bih isključio pravo da to bude osnovna tema u razgovoru o Izbornom zakonu. Ja sam to rekao više puta”.

Oglasi
LM