spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
blaga naoblaka
27.5 ° C
27.5 °
27.5 °
48 %
1.7kmh
24 %
Sub
28 °
Ned
30 °
Pon
34 °
Uto
33 °
Sri
32 °
spot_img

Milanović želi hrvatske časnike u operaciji EUFOR-a u BiH

- Oglasi -
- Oglasi -

Predsjednik RH i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović sudjelovao je u ponedjeljak u Petrinji na ispraćaju 37. hrvatskog kontingenta u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo, i tom prilikom upitao zašto ni jedan hrvatski časnik ne može biti u operaciji EUFOR u BiH?

Na svečanom ispraćaju u petrinjskoj vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” predsjednik Milanović poručio je pripadnicima hrvatskog kontingenta da su profesionalci koji će svoj zadatak i zadaće obavljati profesionalno i kvalitetno, priopćeno je iz Ureda Predsjednika RH.

“Kosovo je međunarodno priznata država. Srbija to ne prihvaća, i kako stvari stoje, skoro i neće. Ali mi se u tu politiku ne miješamo, više od onoga što smo učinili prije dosta godina, kada smo priznali Kosovo. Ne zato da napakostimo Srbiji, jer tako ne doživljavam vanjsku politiku ni hrvatsko ponašanje u svijetu, nego da nagradimo Kosovo za sve ono što je prošlo”, rekao je predsjednik Republike Hrvatske.

Dodao je kako se nada da će uskoro u manjem i simboličkom broju biti prisutni i u misiji EUFOR-a u Bosni i Hercegovini, od koje ih, kako je kazao, drže na distanci, ocijenivši to neprihvatljivim i iritantnim nakon dvadeset i pet godina, ističe se u priopćenju.

“Do sada o tome nismo razmišljali, ali sebi dajem u zadatak da to raščistimo i da mi odgovore oni koji o tome odlučuju  – zašto niti jedan hrvatski stožerni časnik ne može biti u toj misiji. Dok ne dobijem odgovor na to pitanje, neću ga prestajati ponavljati”, rekao je predsjednik Milanović, prenosi Hina.

- Oglasi -
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE