spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Samardžić otkrio zašto nije uzvratio Bajramoviću dok ga je šamarao

- Oglasi -

Sulejman Samardžić, savjetnik premijera Unsko-sanske županije i kadar NES-a, našao se u žiži interesa medija nakon što ga je u utorak fizički napao Halil Bajramović, zastupnik Naroda i Pravde u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine i predsjednik NiP-a Unsko-sanske županije.

Podsjetimo, Bajramović je napao Samardžića u jednom od sarajevskih hotela i ošamario ga je tri puta.

Nakon što se napad dogodio, odmah sam pozvao policiju da prijavim udaranje i tražio da odmah dođu jer je Bajramović htio pobjeći s mjesta događaja govoreći da me ne poznaje i da ja njega napadam sve vrijeme, te da on žuri. Nakon što je policija uradila svoj dio posla, došla je hitna medicinska pomoć koja me uputila na KUM da mi liječnik utvrdi ozljede piše Faktor.

Nakon toga sam otišao u PU Centar gdje sam uredno podnio krivičnu prijavu protiv Bajramovića. Kako sam obaviješten od policijskih službenika, radi se o dva krivična djela i to nasilničko ponašanje i nanošenje lakših tjelesnih povreda.

Kojom kaznom biste bili zadovoljni?

Sve ono što budem mogao pravnim putem na zakonit način uraditi, na tome ću itekako insistirati i već sam poduzeo sve potrebne korake. Za ta djela je zakon propisao kazne, ali svakako se ovdje radi o političaru, javnoj osobi, članu predsjedništva NiP, članu Federalnog parlamenta i s tog aspekta ništa manje od oduzimanja mandata od SIP-a, kao i isključenje iz njegove političke stranke mene osobno, a vjerujem i sve ljude koji žele dobro Bosni i Hercegovini, ne bi zadovoljilo.

Iako smo u ovoj zemlji naviknuti na nepravde i razne izopačenosti sustava sigurno ću ustrajati na svojim zahtjevima, nebitno koliko to trajalo.

Kako ste se nakon napada uspjeli suzdržati da ne uzvratite istom mjerom?

Vrlo jednostavno. Stariji je to čovjek, može mi biti otac i nema neke fizičke snage. Dijelom i zbog toga nisam htio uzvraćati jer moj moral i odgoj mi to ne dozvoljavaju. Ono što je uslijedilo nakon napada, a pri tom mislim na čitav niz izjava koje je Bajramović dao u medijima u kojima tvrdi ne samo da me nije napao nego i da me ne poznaje (čemu se posebno smije cijela Krajina) i pojavu snimaka koje redom demantiraju svaku njegovu tvrdnju je jedna ogromna sramota koju ništa ne može saprati. Jednostavno, ovaj događaj je javna lekcija kako treba dostojanstveno stariti i kakvi nas političari ne smiju i ne mogu predstavljati nigdje.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.