spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
31.4 ° C
31.4 °
31.4 °
31 %
2.3kmh
1 %
Sri
31 °
Čet
35 °
Pet
35 °
Sub
24 °
Ned
20 °

Savjet načelnika/gradonačelnika SDA održao sastanak s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem i premijerom Fadilom Novalićem

- Oglasi -
- Oglasi -

U Središnjici Stranke demokratske akcije (SDA) održan je sastanak Savjeta načelnika/gradonačelnika SDA s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem, premijerom Fadilom Novalićem i ministrima u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine iz SDA. Razgovarano je o daljoj suradnji Vlade FBiH s općinama i gradovima u FBiH, mogućnostima unapređenja te suradnje, te realizaciji zajedničkih projekata.

Savjet načelnika/gradonačelnika SDA pozdravio je rad Vlade FBiH, s posebnim fokusom na usvojeni proračun FBiH za 2022. godinu. Naglašeno je da će ovogodišnji rekordni proračun značajno doprinijeti daljoj stabilizaciji ekonomskih prilika, te omogućiti i intenzivniji razvoj lokalnih zajednica. Premijer Fadil Novalić prezentirao je načelnicima i gradonačelnicima iz SDA proračun FBiH za 2022. godinu, uključujući ključne projekte čija je realizacija planirana u predstojećem periodu. Istaknuto je da je ovogodišnjim proračunom predviđen transfer općinama i gradovima u ukupnom iznosu od 39 milijuna KM. Posebno je naglašen značaj realizacije predviđenih infrastrukturnih projekata, financijske konsolidacije javnih zdravstvenih ustanova u FBiH, te usvajanja ključnih zakona kojima se reguliraju status i primanja umirovljenika i boračkih kategorija. Realizirane i planirane projekte u okviru svojih resora načelnicima i gradonačelnicima su prezentirali i federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić i ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić. Načelnici i gradonačelnici iz SDA su tijekom diskusije ukazali na potrebu unaprijeđenja efikasnosti institucija vlasti u borbi protiv korupcije, upravljanju prirodnim resursima, te jačanju podrške slabije razvijenim općinama, priopćeno je iz SDA.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.