spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
2 ° C
2 °
2 °
94 %
1.4kmh
100 %
Uto
2 °
Sri
4 °
Čet
5 °
Pet
7 °
Sub
8 °

Sutra otvaranje tunela Ivan: Otvara ga Ursula von der Leyen. EU uložila 23,3 milijuna eura bespovratnih sredstava

- Oglasi -
- Oglasi -

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dolazi sutra u posjetu Bosni i Hercegovini koju će započeti razgovorom sa članovima Predsjedništva BiH, a završiti otvaranjem tunela Ivan.

Von der Leyen će u BiH boraviti tijekom sutrašnjeg dana u okviru regionalne posjete Zapadnom Balkanu. Nakon toga odlazi u Beograd i Podgoricu. Posjeta se odvija u kontekstu nedavne preporuke Europske komisije da se Bosni i Hercegovini dodijeli status kandidata, kako bi se naglasila poruka da je budućnost zemlje u Europskoj uniji. Predsjednica će se osvrnuti na tekuću energetsku krizu i pokazati odlučnost EU da podrži partnere u suočavanju s visokim cijenama energenata i dugoročnom unapređenju njihove energetske sigurnosti.

- Oglasi -

Ona dolazi u 9:00 ujutru nakon čega će se sastati sa članovima Predsjedništva BiH. U 11 sati obratit će se medijima, političkim predstavnicima u BiH, predstavnicima civilnog društva, oblasti kulture i poslovne zajednice. Za podne je zakazano svečano otvaranje tunela Ivan na Koridoru 5c. Europska unija je uložila 23,3 milijuna eura bespovratnih sredstava za dionicu Tarčin-Ivan i za tunel Ivan, što je dio od ukupne grant podrške EU za Koridor Vc u iznosu od 542 milijuna eura. Tijekom sutrašnjeg dana, odlazi u Beograd, a dan kasnije će biti u Podgorici. Prethodno je bila u Prištini i Tirani.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.