spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
3.6 ° C
3.6 °
3.6 °
99 %
0.7kmh
100 %
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
9 °
Pon
13 °
Uto
8 °

SVI KONTA ALKALAJA: I voditelj Izaslanstva EU u BiH kazao da je tzv. bh. veleposlanik trebao imati “izbalansiran govor”

- Oglasi -
- Oglasi -

Šef Izaslanstva Europske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler prisustvovao je danas završetku radova na utopljivaniju Studentskom doma u Nedžarićima, gdje je između ostalog komentirao i jučerašnji nastup veleposlanika BiH pri UN-u Svena Alkalaja u Vijeću sigurnosti, koji je bez suglasnosti državnih institucija BiH oštro napao visokog predstavnika u BiH, a sve prema nalogu bošnjačkog političkog main streama.

Na pitanje kako komentira govor Alkalaja i događanja na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, Sattler je naglasio kako je najvažnija činjenica da je mandat EUFOR-a produžen. Ipak, u jednoj rečenici, osvrnuo se i na govor bh. veleposlanika.

- Oglasi -

“Što se tiče sjednice Vijeća sigurnosti UN-a, volio bih da smo imali više izbalansiran istup predstavnika Bosne i Hercegovine. Ono što je najvažnije s te sjednice jeste da imamo produženje EUFOR-a za još godinu. To je ključno, a sve ostalo će biti brzo zaboravljeno”, rekao je Sattler.

- Oglasi -

Alkalaj je na jučerašnjoj sjednici iznio niz žestokih kritika na račun visokog predstavnika u BiH optuživši ga da je preuzeo radnje protivne Aneksu 10 Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH, dovodeći je, kako je naveo, u stanje destabilizacije. Ranije se govor Alkalaja svojim istupima na određen način osudili te njegove činjenice opovrgnuli veleposlanici Sjedinjenih Američkih Država, Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Republike Hrvatske čime je potvrđeno kako je Schmidt svojim potezom očuvao i spasio Federaciju BiH te spriječio bošnjački narod u potpunom ovladavanju federalnim institucijama.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.