spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
24.1 ° C
24.1 °
24.1 °
71 %
0.4kmh
0 %
Uto
33 °
Sri
35 °
Čet
33 °
Pet
34 °
Sub
27 °
spot_imgspot_img

TOKIĆ S PREGOVORA ZA VITEŠKI.BA: Jedna stranka je minirala cijele pregovore, Hrvati su bili jedinstveni i spremni na dogovor

- Oglasi -
- Oglasi -

Kako smo ranije javljali danas su bezuspješno okončani pregovori u vezi izmjena Izbornog zakona BiH, a na pregovorima je sudjelovao i Stipe Tokić, zamjenik predsjednika HDZ1990 koji je za viteški.ba kazao:

“Tražio se kompromis, a Hrvati su ponudili model kojeg su prihvatile sve stranke osim jedne. Model koji ispunjava sve presude, i Ustavnog suda BiH i Suda u Strasbourgu, međutim nije bilo volje niti namjere sa suprotne strane da se bilo što dogovori u pregovorima, očito su postavili miniranje dogovora kao prioritet. Razgovaralo se i o modelima za Predsjednistvo BiH i o modelima za domove naroda. Mislim da smo mi sa hrvatske strane nastupili izrazito korektno i izrazito kompromisno što su vidjeli i predstavnici međunarodne zajednice ali i veliki broj predstavnika bošnjačkih stranaka. Nažalost, jedan faktor je sve minirao i postavlja se pitanje u kojem interesu. Naglasit ću da smo bez obzira na stranačke razlike nastupili jedinstveno sa hrvatske strane kad je Izborni zakon u pitanju ali da i bez obzira na zajedničke napore, kompromise, i na to što smo došli na prag rješenja, jedna stranka nije htjela prihvatiti bilo koji model i to je sva suština. Očito je da su pregovore stavili u kontekst kampanje i tako tretirali zadnjih nekoliko dana bez obzira što su ova pitanja od državnoga znacaja”, rekao je Tokić za viteški.ba.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE