spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
4.1 ° C
4.1 °
4.1 °
99 %
1.3kmh
100 %
Čet
4 °
Pet
7 °
Sub
9 °
Ned
8 °
Pon
10 °

U dijelu BiH majkama sa četvero ili više djece 750 KM sve dok je jedno dijete maloljetno

- Oglasi -
- Oglasi -

Vlada Republike Srpske donijela je Odluku o pružanju novčane pomoći nezaposlenim majkama četvero i više djece, s ciljem izdržavanja obitelji i očuvanja kvaliteta obiteljskog života. Odlukom su propisani uvjeti koje roditelj mora ispunjavati da bi ostvario pravo na novčanu pomoć – da je nezaposlen, da ima četvero ili više djece, od kojih je najmlađe dijete mlađe od 18 godina, odnosno jedno od djece je maloljetnik. Zatim da ima državljanstvo BiH, da ima prebivalište u RS ili na teritoriji Brčko Distrikta sa entitetskim državljanstvom RS.

Novčana pomoć prema ovoj odluci odigurava se u mjesečnom iznosu od 750 KM, počevši od rujna, na način da se odmah odigurava roditeljima koji se nalaze na evidenciji JFJJ-a za dječiju zaštitu kao korisnici nekog od ovih sredstava. U narednom periodu, nakon provođenja neophodnih zakonskih procedura, ovaj iznos bit će isplaćen kao mjesečna naknada sa doprinosima za ukupno 1.300 obitelji, što će nezaposlenom roditelju omogućiti zdravstveno i mirovinsko osiguranje. Za one koji nisu na evidenciji JFJJ-a bit će raspisan javni poziv koji raspisuje Ministarstvo obitelji, mladih i sporta, a objavljuje u Službenom glasniku RS, jednom dnevnom listu i na internet stranici ministarstva.

- Oglasi -

Nakon objavljivanja javnog poziva, potrebno je da oni roditelji koji nisu korisnici prava dječije zaštite preko Javnog fonda za dječiju zaštitu, a koji će novčanu pomoć primati automatski, na osnovu evidencije koju vodi ovaj fond, dostave zahtjev za novčanu pomoć sa potrebnim dokazima na adresu Ministarstvo obitelji, mladih i sporta, a javni poziv će biti otvoren 30 dana.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.