spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

U HDZ BiH slijede unutarstranački izbori na nižim razinama. Hoće li doći do najavljenih kadrovskih osvježenja?

- Oglasi -

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine 6. svibnja održala je svoj XIV. izborni sabor. Na istom je za predsjednika ponovno izabran Dragan Čović. Birani su i novi članovi Predsjedništva, kao i Središnjeg i Nadzornog odbora. Nakon Sabora, vrijeme je i za unutarstranačke izbore na nižim razinama.

- Oglasi -

Novinar portala Vrisak.info razgovarao je s nekoliko istaknutih članova ove stranke koji su do službenih odluka stranke htjeli ostati anonimni. Doznaju, kako pišu, da će se vrlo brzo krenuti s unutarstranačkim izborima na nižim razinama.

Najprije će se birati izvršni odbori temeljnih ogranaka (po mjesnim zajednicama u kojima djeluje HDZ BiH op.a.). Zatim će se birati općinski, odnosno gradski, odbori HDZ-a i njihova vodstva. Zadnji će se birati županijski odbori HDZ BiH.

- Oglasi -

Sugovornici spomenutog portala ističu kako će Predsjedništvo HDZ-a BiH upute za održavanje izbora donijeti već u ovaj petak na svojoj sjednici.

Dužnosnik HDZ-a također ističe kako rok za provedbu izbora neće biti previše dug te kako će izbore trebati provesti u iduća dva mjeseca. Posebna će se pozornost posvetiti, kako saznajemo, transparentnosti izbornog procesa i pozivanju svih članova stranke na izborne skupštine svojih temeljnih organizacija.

Mogu li se očekivati promjene?

Ono što zanima javnost koja prati politička zbivanja, ali svakako najviše članove HDZ-a BiH, hoće li doći do promjena u vodstvima općinskih, gradskih i županijskih odbora?7

Sugovornici Vriska ističu kako to ovisi od sredine do sredine te naravno od zadovoljstva članova s načinom vođenja pojedinih organizacija HDZ-a BiH na terenu. Znakovito je da je i sam predsjednik stranke Dragan Čović najavio nova stranačka lica i kadrovska osvježenja. Pitanje je u kojim će sredinama ista i preuzeti vođenje stranke.

Jedno je sigurno, izbori unutar najjače hrvatske stranke u BiH bit će svakako zanimljivi za pratiti u iduća dva mjeseca.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.