spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
-1.8 ° C
-1.8 °
-1.8 °
91 %
1.2kmh
100 %
Sub
1 °
Ned
2 °
Pon
5 °
Uto
2 °
Sri
6 °

U županijama gdje nije vlast SDA traži isplatu 1080 KM proračunskim korisnicima, u Središnjoj Bosni gdje vladaju protiv toga

- Oglasi -

Poslodavci u Federaciji BiH imaju rok, a prema Uredbi Vlade Federacije, da do kraja godine, ukoliko su u mogućnosti, isplate po 1.080 KM pomoći radnicima kao odgovor na inflaciju. Proteklih dana javnost je mogla vidjeti da ovu mogućnost koristi entitetska i sve više županijskih vlada u Federaciji.

– Iako u tehničkom mandatu, Vlada Unsko-sanske županije ima odgovornost i obavezu pomoći vlastite zaposlenike uslijed negativnih posljedica inflacije, koja se itekako osjeti i u USŽ. Zaposleni u obrazovanju, organima javne uprave, pravosuđu i policijski službenici u Unsko-sanskoj županiji svoj posao rade odgovorno i savjesno i zaslužuju od strane svog poslodavca imati jednak tretman kao i njihove kolege u drugim županijama i na federalnom nivou – priopćio je Klub zastupnika SDA u Skupštini USŽ.

Zanimljivo je kako SDA ovo pravi radnicima želi omogućiti u županijama u kojima nije dio vladajuće većine, vjerojatno prebacujući odgovornost na vlast da novac potroši na ovu namjenu ili sebi priskrbi političke bodove kod korisnika proračuna. Za razliku od kolega iz SDA u USŽ, stranački predstavnici iz SDA u Središnjoj Bosni, u liku premijera ŽSB Tahira Lende još uvijek odbacuju mogućnost uplate jednokratnih pomoći stanovništvu.

Premijer ŽSB Tahir Lendo izjavio je nakon sjednice vlade da javni sektor u ŽSB neće dobiti jednokratnu novčanu pomoć od 1.080 KM, javio je medij blizak SDA-u, Faktor.ba. S aspekta Vlade mi u proračunu nismo predvidjeli takve isplate – odgovorio je Lendo na novinarsko pitanje hoće li se Vlada ŽSB odazvati pozivu Vlade FBiH te isplatiti neoporezivu jednokratnu pomoć proračunskim korisnicima.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.