spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Vitežanka ponovno u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH

- Oglasi -

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović obratio se medijima Mostaru nakon današnje sjednice Predsjedništva ove stranke. Čović je izjavio i da ostaje izaslanik Doma naroda PS Bosne i Hercegovine. Osim toga, otkrio je da će HDZ imati još tri izaslanika Marinu Pendeš, Zdenka Ćosića i Ivu Vincetića. Lider HDZ-a je istakao kako će za predsjednika Doma naroda Parlamenta FBiH ponovo imenovati Tomu Martinovića, kako očekuju da će sutra biti formirane komisije te otvoriti procedure za izbor Predsjednika FBiH.

Čović se, između ostalog, osvrnuo i na rad Središnjeg izbornog povjerenstva, navodeći da će se nakon formiranja vlasti pokrenuti procedura smjene članova SIP-a.

– Sasvim ćemo sigurno pokrenuti proceduru za razrješenje trenutnog SIP-a i imenovanje novog saziva. Zastupnički dom PSBiH svojom većinom treba razriješiti i sukladno poslovniku izabrati novo.

Pokazalo se da je ovaj saziv SIP-a napravio više štete nego koristi, a to se pokazalo za sve druge političke opcije. Možda je zadnji koji to traži HDZ. 

Mislim da i svi drugi to traže i mi ćemo ih podržati u razrješenju – poručio je Čović.

- Oglasi -

NAJNOVIJE OBJAVE