spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
raštrkani oblaci
16 ° C
16 °
16 °
88 %
1.3kmh
48 %
Pon
29 °
Uto
30 °
Sri
32 °
Čet
35 °
Pet
24 °

Vlada ŽSB: Donesena Odluka o nabavci operativnog sustava „Covid potvrda“

- Oglasi -
- Oglasi -

Vlada ŽSB održala je 110. sjednicu u četvrtak 13. siječnja 2022. godine u Travniku i usvojila je zapisnik sa 108. redovne i 46. vanredne sjednice. Usvojeni su i Programi rada ministarstava, uprava, upravnih organizacija, službi i ureda Vlade Srednjobosanske županije za 2022. godinu.

Na prijedlog Ministarstva financija, Vlada ŽSB je donijela Odluku o preraspodjeli sredstava u Proračunu Srednjobosanske županije za 2021.godinu između Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta i Srednje škole „Travnik“ Nova Bila u iznosu od 7.000,00 KM. Sredstva u iznosu od 7.000,00 KM preraspoređuju se sa stavke “Izdaci za nabavku stalnih sredstava osnovnim i srednjim školama“ Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta i dodjeljuju Srednjoj školi „Travnik“ Nova Bila na stavku „Nabavka opreme“.

- Oglasi -

Donesena je i Odluka o izdvajanju sredstava iz Proračuna Srednjobosanske županije za 2021. godinu za nabavku stalnih sredstava – nabavka računarske opreme za potrebe Županijskog tužiteljstva Travnik u iznosu od 1.649,70 KM. Naznačena sredstva doznačiti će se dobavljaču „OCEAN“ d.o.o. Travnik, a na prijedlog Ministarstva pravosuđa i uprave.

- Oglasi -

Isto ministarstvo je predložilo, a Vlada ŽSB donijela Odluku o izdvajanju sredstava za nabavku stalnih sredstava – nabavka uredskog namještaja za potrebe Općinskog suda u Jajcu u iznosu od 4.413,60 KM. Naznačena sredstva doznačiti će se dobavljaču „MEBLE – IDEAL“ d.o.o. Bugojno.

Ministarstvo unutarnjih poslova je predložilo, a Vlada ŽSB donijela Odluku o izdvajanju sredstava za 2021. godinu iz vlastitih prihoda MUP-a ŽSB za nabavku opreme za potrebe MUP-a u ukupnom iznosu od 937,59 KM. Naznačena sredstva doznačiti će se poduzeću „PRIMA PROM“ Banja Luka.

Donesene su i sljedeće odluke, a na prijedlog Ministarstva unutarnjih poslova:
– Odluka o davanju suglasnosti o izboru najpovoljnijeg ponuđača za nabavku civilnih odijela za potrebe kriminalističke policije u skladu sa Zapisnikom o ocjeni ponuda Povjerenstva za javnu nabavku putem Konkurentskog zahtjeva u procijenjenoj vrijednosti od 34.188,00 KM bez PDV -a. Najpovoljniji ponuđač je „Uslužnost“ d.o.o. Sarajevo sa cijenom nakon e-aukcije 32.332,00 KM.
– Odluka o davanju suglasnosti na izbor „MIBO komunikacije“ d.o.o. Sarajevo kao najpovoljnijeg ponuđača za usluge kalibracije i verifikacije alkometara u skladu sa Zapisnikom o pregledu i ocjeni ponuda Povjerenstva za javnu nabavku putem Konkurentskog zahtjeva u procijenjenoj vrijednosti od 360,00 KM bez PDV -a.
– Odluka o davanju suglasnosti na izbor „MIBO komunikacije“ d.o.o. Sarajevo kao najpovoljnijeg ponuđača za usluge kalibracije i verifikacije radara u skladu sa Zapisnikom o pregledu i ocjeni ponuda Povjerenstva za javnu nabavku putem Konkurentskog zahtjeva u procijenjenoj vrijednosti od 1.590,00 KM bez PDV -a.

Vlada ŽSB je na prijedlog Ministarstva zdravstva i socijalne politike prihvatila Izvješće Ministarstva zdravstva i socijalne politike o dodijeljenim jednokratnim novčanim pomoćima u 2021. godini u ukupnom iznosu od 69.950,00 KM u skladu sa dostavljenim tabelarnim pregledom Ministarstva.

Usvojena su Izvješća o radu inspekcija i Izvješća o realizaciji zaključaka za prvu sjednicu Vlade u mjesecu siječnju 2022. godine.

Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta je predložilo, a Vlada ŽSB donijela sljedeće odluke:
– Odluka o davanju suglasnosti osnovnim školama za provođenje postupka javne nabavke i sklapanje ugovora za prijevoz učenika sa područja Srednjobosanske županije.
– Odluka o raspodjeli sredstava namijenjenih za financijranje troškova prijevoza učenika osnovnih škola gdje nema organiziranog prijevoza i učenika s posebnim potrebama (I. polugodište za nastavnu 2021./2022. godine) u ukupnom iznosu od 2.614,68 KM. Naznačena sredstva doznačiti će se na račun roditelja u skladu sa dostavljenim tabličnim prikazima Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta.
– Odluku o raspodjeli sredstava Proračuna Srednjobosanske županije za 2021. godinu namijenjenih za oblast kulture u iznosu od 1.500,00 KM.
– Odluku o izdvajanju sredstava za stavke „Tekući transferi pojedincima – za pomoć ugroženim učenicima“ za 2021. godinu u iznosu od 2.300,00 KM

Ministarstvo zdravstva i socijalne politike je predložilo, a Vlada ŽSB donijela Odluku o davanju suglasnosti na izbor „BERG“ d.o.o. kao najpovoljnijeg ponuđača u postupku javne nabavke – operativnog sustava „Covid potvrda“ u skladu sa Zapisnikom o pregledu i ocjeni ponuda Povjerenstva za javnu nabavku putem Konkurentskog zahtjeva u procijenjenoj vrijednosti od 40.000,00 KM bez PDV -a.

Donesene su i slijedeće odluke, a na prijedlog Ministarstva obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta:
– Odluka o izdvajanju sredstava za stavke „Ugovorene i druge posebne usluge“ za stručno usavršavanje i edukaciju prosvjetnih radnika za 2021. godinu u iznosu od 10.000,00 KM.
– Odluka o izdvajanju sredstava za stavke „Tekući transferi pojedincima“ – za nabavku udžbenika za učenike osnovnih škola u ukupnom iznosu od 56.088,90 KM.

Ministarstvo unutarnjih poslova je predložilo, a Vlada ŽSB donijela Odluku o izdvajanju sredstava za kupovinu dijela zgrade koju koristi PS Novi Travnik u iznosu od 381.751,00 KM. Naznačena sredstva doznačiti će se općini Novi Travnik.

Vlada ŽSB je dala suglasnost ministru unutarnjih poslova Feliksu Vidoviću za potpisivanje Prijedloga Kolektivnog ugovora za policijske službenike u Ministarstvu unutarnjih poslova Srednjobosanske županije koji će se primjenjivati od 01.02.2022. godine.

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.