viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 24.02.22 @ 14:24

Na sjednici Vlade Srednjobosanske županije koja je održana danas u Travniku usvojen je Prijedlog zakona o poticanju razvoja malog gospodarstva. Podsjetimo, Nacrt zakona usvojen je prošle godine a potom su održane javne rasprave u svim općinama u županiji. Kako je kazao ministar gospodarstva ŽSB Nisvet Hrnjić, to je zakon koji će učiniti ozbiljan iskorak kada je u pitanju poticaj gospodarstva županije.

“Rješenja sadržana u Zakonu o potpori razvoja malog gospodarstva Srednjobosanske županije imaju za cilj da značajno doprinesu razvoju malog gospodarstva, povećanju stope otvaranja novih produktivnih radnih mjesta, povećanju potencijala za privlačenje sredstava iz EU fondova i drugih donatorskih fondova, kao i povećanju učinkovitosti sustava malog gospodarstva. Glavni cilj je stvaranje poslovnog okruženja koje će povoljno uticati na stvaranje novih i razvoj postojećih subjekata malog gospodarstva, te njihovo stabilno i uspješno poslovanje.” – kazao je ministar Nisvet Hrnjić.

OGLAS

Onaj dio gospodarstva koji nije u definiciji ovog zakona, bit će prepoznat u okviru posebnih programa, kazao je ministar. Bitno je naglasiti da je utvrđen dijapazon financijskih sredstava koje će Vlada izdvojiti za poticajna sredstva.

OGLAS
Oglasi
LM