viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 06.09.22 @ 21:45

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je započelo transport neosjetljivog biračkog materijala  – jučer u pet sati je sedam kamiona  krenulo ka 37 općina širom Bosne i Hercegovine.

Svi kamioni imaju policijsku pratnju do završetka isporuke, a u narednih pet dana ovaj materijal će, sukladno s unaprijed definiranim planom,  doći u sve općine u Bosni i Hercegovini gdje će ih preuzimati općinska i gradska izborna povjerenstva i Izborno povjerenstvo Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

OGLAS

Neosjetljivi glasački materijal čine kandidacijske liste (posteri), plakati, glasačke kabine i dio potrošnog materijala (olovke, stikeri, gumice i slično).

OGLAS

Istovremeno, edukacijski timovi Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine su sukladno Planu i programu obvezne edukacije članova tijela za provedbu Općih izbora u Bosni i Hercegovini  2022. godine, završili edukaciju općinskih i gradskih izbornih povjerenstava i Izbornog povjerenstva Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine.

OGLAS

Obuka je realizirana u razdoblju od 29.08.2022. do 02.09.2022. godine u u  Bihaću,  Banja Luci, Tesliću, Tuzli, Mostaru i Sarajevu, a sastojala se od teorijske i praktične obuke o procedurama glasovanja i brojanja glasova, te o načinu izvješćivanja Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine. Timove su činili članovi Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine  i dužnosnici i zaposlenici Tajništva SiP-a BiH. 

Gradska i općinska izborna povjerenstva, kao i Izborno povjerenstvo Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine su, uz biračke odbore, tijela za provedbu izbora. Članovi ovih tijela su imenovani na mandate od sedam godina (dok se članovi biračkih odbora imenuju za svake izbore) i obvezni su stalno se obučavati tijekom obavljanja mandata, sukladno s planom i programom edukacije koje donosi Središnje izborno povjerenstvo BiH.

Edukaciju su vodili članovi Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine Vanja Bjelica Prutina, dr. Ahmed Šantić, Jovan Kalaba i Željko Bakalar koji su izvjestili SIP BiH da je obuka  protekla u najboljem redu i da su članovi povjerenstava pokazali veliki interes i spremnost za uspješno realiziranje svih aktivnosti na pripremi i održavanju Općih izbora u BiH 2022. godine koji će biti održani 2. listopada 2022. godine

Oglasi
LM