spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
oblačno
5.2 ° C
5.2 °
5.2 °
89 %
2kmh
100 %
Sub
5 °
Ned
5 °
Pon
7 °
Uto
6 °
Sri
4 °

Završena obvezna edukacija lokalnih izbornih povjerenstava, neosjetljivi birački materijal krenuo širom Bosne i Hercegovine

- Oglasi -
- Oglasi -

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine je započelo transport neosjetljivog biračkog materijala  – jučer u pet sati je sedam kamiona  krenulo ka 37 općina širom Bosne i Hercegovine.

Svi kamioni imaju policijsku pratnju do završetka isporuke, a u narednih pet dana ovaj materijal će, sukladno s unaprijed definiranim planom,  doći u sve općine u Bosni i Hercegovini gdje će ih preuzimati općinska i gradska izborna povjerenstva i Izborno povjerenstvo Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

- Oglasi -

Neosjetljivi glasački materijal čine kandidacijske liste (posteri), plakati, glasačke kabine i dio potrošnog materijala (olovke, stikeri, gumice i slično).

- Oglasi -

Istovremeno, edukacijski timovi Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine su sukladno Planu i programu obvezne edukacije članova tijela za provedbu Općih izbora u Bosni i Hercegovini  2022. godine, završili edukaciju općinskih i gradskih izbornih povjerenstava i Izbornog povjerenstva Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine.

Obuka je realizirana u razdoblju od 29.08.2022. do 02.09.2022. godine u u  Bihaću,  Banja Luci, Tesliću, Tuzli, Mostaru i Sarajevu, a sastojala se od teorijske i praktične obuke o procedurama glasovanja i brojanja glasova, te o načinu izvješćivanja Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine. Timove su činili članovi Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine  i dužnosnici i zaposlenici Tajništva SiP-a BiH. 

Gradska i općinska izborna povjerenstva, kao i Izborno povjerenstvo Brčko Distrikta Bosne i Hercegovine su, uz biračke odbore, tijela za provedbu izbora. Članovi ovih tijela su imenovani na mandate od sedam godina (dok se članovi biračkih odbora imenuju za svake izbore) i obvezni su stalno se obučavati tijekom obavljanja mandata, sukladno s planom i programom edukacije koje donosi Središnje izborno povjerenstvo BiH.

Edukaciju su vodili članovi Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine Vanja Bjelica Prutina, dr. Ahmed Šantić, Jovan Kalaba i Željko Bakalar koji su izvjestili SIP BiH da je obuka  protekla u najboljem redu i da su članovi povjerenstava pokazali veliki interes i spremnost za uspješno realiziranje svih aktivnosti na pripremi i održavanju Općih izbora u BiH 2022. godine koji će biti održani 2. listopada 2022. godine

- Oglasi -
spot_imgspot_img
spot_img

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.