viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 22.12.22 @ 08:51

Danima već postaje nesnosno pratiti kmečanje, jadikovanje, isprazno prijećenje SDA klana, koji i dalje odbija da se pomiri s gubitkom izbora, sve uz očajničke pokušaje pronalaska sistemskih rupa i mehanizama putem kojih bi nekako blokirali uspostavu novih vlasti u BiH. Nakon očajničkih najava da će preko potencijalnog bošnjačkog potpredsjednika pokušati spriječiti formiranje nove Vlade FBiH novi, još očajniji pokušaj blokade dolazi od njihovog preostalog člana Predsjedništva Željka Komšića.

Naime, Komšić je zatražio da predložena mandatarka za sastav Vijeća ministara Borjana Krišto svoj program rada izloži pred članovima Predsjedništva BiH.

OGLAS

Problem je, međutim, što Poslovnikom o radu Predsjedništva nije predviđen nikakav dijalog s kandidatom za mandatara, a Krišto je jasno najavila da će Komšićev zahtjev ignorirati. Naime, program rada kandidat za mandatara izlaže pred Parlamentom, a ne Predsjedništvom.

OGLAS

Komšić, jasno, ne može ništa uraditi da spriječi imenovanje novog sastava Vijeća ministara, jer u Predsjedništvu može biti preglasan od Željke Cvijanović i Denisa Bećirovića. Stoga njegovo izmišljanje izlaganja programa tek je tužni, nebulozni i očajnički pokušaj da za interes SDA pokuša otežati formiranje Državne vlade bez SDA. Jedino tužnija od toga je činjenica da je Komšić svoju kompletnu političku karijeru sveo na igranje uloge poslušnog potrčka obiteljske dinastije.

OGLAS
Oglasi
LM