spot_img
spot_img
spot_img
Vitez
vedro
6 ° C
6 °
6 °
65 %
0.5kmh
0 %
Ned
16 °
Pon
19 °
Uto
10 °
Sri
6 °
Čet
7 °

Zovko zatražila reakciju Europske komisije zbog napada na Crkvu i kardinala Puljića

Slider

Hrvatska europarlamentarka Željana Zovko zatražila je od Europske komisije službenu reakciju na prijetnje upućene Katoličkoj crkvi u Bosni i Hercegovini i kardinalu Vinku Puljiću, zbog održavanja mise za žrtve Bleiburga.

Zovko (HDZ/EPP) je u utorak u razgovoru s povjerenikom za susjedstvo i proširenje Oliverom Varhelyijem upozorila na ozbiljne prijetnje upućene Katoličkoj crkvi u Bosni i Hercegovini i kardinalu Puljiću nakon održavanja svete mise za žrtve bleiburške tragedije u Sarajevu prošle subote, stoji na njenim stranicama.

Navela je da je Puljić bio žrtva medijskih napada te dodala kako su time ugrožene njegove vjerske slobode i prava na kulturu sjećanja, stoga je zatražila službenu reakciju Europske komisije oko toga.

Podsjetila je da je Europski parlament u rujnu prošle godine usvojio Rezoluciju o značaju europskog sjećanja za budućnost Europe, kojom se osuđuje svaki vid agresije počinjene u okviru totalitarnih režima.

U utorak je na području Mostara uhićena jedna osoba koja je na videosnimci uz vulgarne poruke mahala sjekirom i prijetila kardinalu Vinku Puljiću te ostalim okupljenima na subotnjoj misi. Održavanje svete mise u Sarajevu za žrtve Križnog puta i Bleiburga izazvalo je oštre osude dijela javnosti.

NAJNOVIJE OBJAVE

error: Sadržaj je zaštićen.