viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 19.12.22 @ 08:49

Član Predsjedništva SDP-a Zukan Helez objavio je da su mu počele stizati prijetnje jer bi mogao biti jedan od ministara ove stranke. Poručio je da zna odakle stižu prijetnje i da se ne boji.

OGLAS

– Mediji su prije 3 dana javili da sam ja jedan od kandidata za ministra u Vijeću ministara BiH. Nisam mogao ni sanjati koliko reakcija će izazvati ta vijest na društvenim mrežama. Čim je vijest objavljena krenuli su napadi i uvrede na mene i na članove moje obitelji.

Oglas

Kada sam ulazio na profile onih ljudi koji mi prijete ubojstvom, psuju i vrijeđaju moju obitelj uvijek sam nailazio na slične slike na profilima tih osoba. Ikonografija jedne stranke, stranka koja bi nakon više desetljeća vladavine u BiH mogla ostati izvan vlasti na državnoj i federalnoj razini.

Mržnju crpe iz vjere

Pretpostavljate da se radi o SDA i njenim članovima i simpatizerima koji vjerojatno ostaju bez raznih benefita. U tim benefitima su godinama uživali. U pravilu ti koji najgnusnije vrijeđaju mene i članove moje obitelji pozivaju se na vjeru na islam na uzvišenog Allaha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno mi teško pada što svoju mržnju crpe iz vjere kako je oni vide i doživljavaju, jer dolazim iz obitelji koja je u vjeri i koja vjeru prakticira iz potpuno drugih ubjeđenja.

Poruka “botovima”

Moram uputiti tim, kako ih danas nazivaju “botovima”, poruku da sačekaju da prihvatim tu poziciju ministra da prate moj rad pa tek onda komentiraju. Druga moja poruka tim “patriotima” koji uz “ustaše” “četnike” sad napadaju nas i nazivaju nas “izdajnicima” da ih se ne bojim, da sam branio ovu državu i da u ovoj državi moja obitelj djeluje skoro 1000 godina.

Njima preporučujem da počnu konačno nešto da rade i da žive od svog rada, a da ne čekaju da im netko dodjeli neku sadaku.

Na njihovu žalost, BiH nikad neće biti onakva kakvu je oni vide ona će biti antifašistička (odmah nije njihova) multietnička (što im također ne odgovara) biti će dio europske obitelji, a neće joj biti idoli Iran Afganistana Rusija i drugi antidemokratski autoritativano režimi – naveo je Helez na Facebooku te je u komentarima objavio neke od prijetnji koje je dobio.

Oglasi
LM