viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 14.02.22 @ 22:22

Ines Babić iz Viteza, mlada je košarkašica, koja svojim uspjesima svakodnevno postiže zavidne rezultate. Kroz razgovor za Viteški.ba podsjeća na svoje prve korake, ali i govori o tome što joj se trenutno događa.

Draga Ines, ovih dana medijski prostor uveliko si zauzela, a razlog je tvoj uspjeh u novom klubu pa za sada podsjetimo naše čitatelje, s kojim klubom se vežu tvoji početci?

OGLAS

Prije svega, želim se zahvaliti vama i portalu viteški.ba ,koji me od samih početaka moje karijere podržava i prati svaki moj uspjeh.

OGLAS

Što se tiče mojih prvih košarkaških koraka, ponikla sam u Vitezu, točnije u Školi košarke ,,Prvi Koš” Vitez, pod trenerskom palicom Igora Bošnjaka, čiji su nam trenerski uspjesi također vjerujem, svima poznati.
Moram reći da sam na svoje početke i temelje koje sam napravila u Vitezu jako ponosna i taj period mi jako znači, jer je od mene prije svega napravio dobru osobu, izgradio moju radnu etiku, koju imam i danas te mi je pomogao da se osamostalim, što je jako važno kada život sačinjavaju stalne selidbe i život daleko od obitelji.

OGLAS

Što se tiče mojih dosadašnjih uspjeha na koje sam ponosna, moram istaknuti da sam prošla kadetsku i juniorsku reprezentaciju BiH, da iza sebe imam odigrana tri Europska prvenstva što mi u mojoj karijeri itekako znači.
Također, igrala sam i za višegodišnjeg uzastopnog Prvaka BiH i prvaka Kupa BiH ,,Play Off” iz Sarajeva, s kojim sam osvojila sve moguće titule koje se mogu osvojiti u našoj državi u svim katergorijama, posebno u seniorskoj konkurenciji. Isto tako, natjecali smo se i u Europskoj WABA ligi i ostvarivali jako visoke plasmane, što je zapravo bio moj prvi susret sa ozbiljnom košarkom i tu je startala moja profesionalna karijera.

Trenutno si u Košarkaškom klubu ,,Lavovi” Brčko, otkud baš tu?

Što se tiče trenutnog angažmana, nalazim se u Brčkom, točnije u ekipi KK ,,Lavovi” Brčko. To je ekipa koja ove godine prvi put igra najviši rang košarke u BiH te moram priznati kako sam se vrlo rado odazvala na poziv da dođem ovdje iz razloga, jer je ekipa mlada, izuzetno talentirana s kvalitetnim trenerom te sam vidjela mogućnost i prostor za vlastito napredovanje, ali i prostor da svoje dosadašnje iskustvo i znanje prenesem na ostatak ekipe za što bolje rezultate.
Moj instinkt me nije prevario. Iako se na početku kao cilj stavljao samo opstanak u ligi, kako sezona odmiče, mi kao potpuni outsajderi smo uspjeli iznenaditi ekipe, koje su na samom vrhu tabele te smo trenutno među najbolje 4 ekipe u Bosni i Hercegovini. Ali ni tu ne planiramo stati.

Kratko si tu, našim čitateljima smo prenosili tvoj doprinos na utakmicama, možeš li nas sve podsjetiti koji su to najznačajniji uspjesi kojima si trenutni klub odvela do pobjede?

Uspjeli smo se kvalificirati na završnicu Kupa RS-a, što je mnoge također iznenadilo te smo za vikend koji je iza nas, postali Vicešampioni Kupa RS-a, čime smo se automatski kvalificirali na Kup BiH, koji se igra početkom ožujka.
Iako ne volim isticati svoje individualne doprinose u ekipi, ovoga puta ću na vaše inzistiranje ipak reći da sam u polufinalu i finalu bila najefikasniji igrač moje ekipe što mi je jako drago, ali također moram reći da mi je jako važno što se itekako vidi rast naše ekpe iz utakmice u utakmicu.
Također i u redovnim utakmicama lige, u ekipi sam jedan od glavnih strijelaca i nositelja našeg tima, ali sve to ne bi bilo moguće bez dobrih suigrača i trenera koje itakeko imam.

Za kraj, koji su tvoji košarkaški planovi?

O planovima imam samo da kažem kako ne volim planirati. Moj je fokus trenutno da odradim ovu sezonu, koja je pri kraju, najbolje što mogu, napredovati iz dana u dan, a onda ćemo vidjeti šta budućnost nosi, ali bez brige, kao i uvijek, bit ćete prvi obavješteni, kroz smijeh je zaključila Ines.

Oglasi
LM