viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 07.03.24 @ 11:58

Velik problem borci ONE Championshipa imaju s učestalosću svojih nastupa. Murad Ramazanov nedavno je napustio ONE i utočište je našao u PFL-u, a odluku je pojasnio premalim brojem nastupa u ONE-u. Dagestanac se nadao i ‘‘title shotu‘‘, ali ništa traženo nije dobio i odlučio je napustiti organizaciju.

Osim Ramazanova, ONE je napustio i njegov timski kolega Saygid Izagakhmaev, a pogledamo li aktivnost ONE-ovih MMA boraca, lako je zaključiti kako velika većina njhovih ponajboljih MMA boraca odrađuje jedan nastup godišnje, a nekad čak ni taj jedan.

OGLAS

Prava je šteta što Roberto Soldić također ima slične probleme. Ponajbolji hrvatski MMA borac član je ONE Championshipa još od osmog mjeseca 2022. godine, ali samo dva nastupa odradio je pod okriljem te organizacije.

OGLAS

Krajem 2022. godine Soldić se borio protiv već spomenutog Murada Ramazanova, a njihov meč završio je ‘‘no contestom‘‘ nakon tri minute i jednu sekundu. Ramazanov je Soldića pogodio koljenom u međunožje i Roberto nije mogao nastaviti borbu nakon teškog, ali nedozvoljenog udarca.

OGLAS

Nadali smo se brzom povratku Soldića, čak i revanšu s Ramazanovim, ali Soldić se u kavez vratio gotovo pola godine kasnije. Hrvatski borac nastupio je na ONE-ovom prvom eventu koji su održali na teritoriju SAD-a. Nažalost, Soldić taj nastup ne pamti po dobrome.

Nakon kvalitetno odrađene prve runde, Soldić je u drugoj rundi nokautiran od strane Zebaztiana Kadestama. Bio je to težak i neočekivan poraz Roberta Soldića, ali Kadestam je ponajbolji ONE-ov borac velter kategorije i definitivno nije sramota izgubiti od takvog borca.

Nakon ne pretjerano dobrog početka u ONE-u, vjerovali smo kako će Soldić što prije pokušati isprati gorak okus poraza i vratiti se na pobjedničke staze. Ostatak 2023. godine protekao je bez Soldićevog nastupa, ali početkom ove godine, Soldić je javno zatražio nastup na ONE-ovom eventu u Kataru.

ONE 166 event je na koji je Soldić ciljao, ali ta priredba održala se prije tjedan dana bez Soldićevog nastupa. Roberto ne samo da nije nastupio, nego još uvijek nema službeno ugovorenu sljedeću borbu.

Vratimo li se nekoliko godina unatrag, točnije do 12. mjeseca 2017. godine i Soldićevog debija u KSW-u, možemo napraviti određenu usporedbu. Soldić je dakle krajem 2017. godine debitirao u najjačoj poljskoj MMA organizaciji. Tijekom prvih godinu dana u organizaciji, Roberto je odradio čak četiri meča, a baš kao i u ONE-u, Soldić je nokautom poražen u svom drugom nastupu pod okriljem KSW-a. Unatoč porazu, Soldić je ostao aktivan i redovno se borio. Fightsite.hr

Oglasi
LM