viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 17.01.23 @ 14:17

Zimskim prvenstvom Bosne i Hercegovine u kategoriji juniorki i juniora do 12 godina starosti, otvorena je natjecateljska teniska sezona u 2023 godini. Prvenstvo BiH 12&U odigrano je u Sarajevu od 14. do 16. siječnja na teniskim terenima JU “Centar za sport i rekreaciju” u Općini Centar.

U kategoriji juniorki do 12 godina starosti sudjelovale su dvadeset i četiri djevojčice iz cijele Bosne i Hercegovine. Ulogu favorita na prvenstvu opravdale su prva nositeljica Eda-Lara Šačirović i druga nositeljica Laura Čuže. Šačirović i Ćuže su pokazale najbolju formu, te zasluženo došle do finala. Laura Čuže je u veoma neizvjesnom finalnom meču, nakon više od tri sata igre bila bolja od Ede-Lare Šačirović, pobijedivši je rezultatom 7/6(5), 5/7, 12/10, te na taj način postala prvakinja Bosne i Hercegovine na Zimskom prvenstvu BiH u kategoriji juniorki do 12 godina starosti. Laura je članica viteškog Teniskog kluba Romari, a u klub je došla iz zeničke Mladosti.

OGLAS

Prvo mjesto na Zimskom prvenstvu BiH u kategoriji juniora do 12 godina osvojio je Andrija Martinović. Andrija je na turniru u svim odigranim mečevima izgubio samo tri gema, te je time pokazao svoju dominaciju u juniorskoj kategoriji 12&U. U finalnom susretu se sastao sa Perom Čelanom, te ga pobijedio rezultatom 6/0. 6/1.

OGLAS

Prvenstvo je prošlo u fer i sportskom nadmetanju. Već narednog vikenda na rasporedu je Zimsko prvenstvo BiH za kategoriju 14&U, a Zimsko prvenstvo BiH do 16 godina odigraće se od 28.01.do 30.01.2023. godine u Sarajevu. Inače, Martinović je član Teniskog kluba Romari, a o njegovim je uspjesima portal Viteški.ba već u nekoliko navrata informirao čitatelje.

OGLAS

Andriji i Lauri te Teniskom klubu Romari čestitamo na fenomenalnim rezultatima i želimo sreću i mnogo uspjeha u budućnosti. Naravno, Viteški.ba će i dalje pomno pratiti uspjehe Martinovića, Laure i TK Romari te blagovremeno informirati zainteresiranu javnost.

Oglasi
LM