viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 25.01.23 @ 08:29

Donna Vekić izgubila je u četvrtfinalu Australian Opena od Bjeloruskinje Arine Sabalenke 6-3, 6-2. Hrvatska tenisačica ostala je tako bez najvećeg uspjeha na nekom od Grand Slamova. 

Donna Vekić nije se uspjela plasirati u polufinale AO-a i tako popraviti najbolji rezultat na Grand Slam turnirima. Arina Sabalenka slavila je uvjerljivo za nešto manje od dva sata na centralnom terenu u Melbourneu.

OGLAS

Osječanka je svoju priliku propustila u prvom setu u kojem je od zaostatka 3:1 stigla do 3:3 da bi u sedmom gemu imala tri break-lopte za vodstvo do 4:3. Sabalenka se izvukla i zatim nakon novog oduzimanja servisa naše igračice uzela tu prvu dionicu. 

OGLAS

Bjeloruskinja je u nastavku brzo došla do prednosti od 3:0 i sigurno otišla prema polufinalu. Bio je ovo njihov sedmi međusobni susret i tek druga pobjeda Sabalenke. Donna će svojim drugim plasmanom u četvrtfinale Grand Slam turnira skočiti za 30 mjesta će na novoj WTA listi držati 34. poziciju, što znači da će Donna biti i naša najbolja tenisačica na WTA listi. 

OGLAS

Ovim rezultatom Vekić je izjednačila svoj najbolji uspjeh na Grand Slamovima, igrala je i četvrtfinale US Opena 2019. godine.

Oglasi
LM