viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 02.01.24 @ 11:12

Otvorena je prva stranica kalendara za 2024. godinu, a usporedno s tim nastavljane su i medijske aktivnosti vezane uz HNL travnjake.

U press dvorani stadiona Maksimir održana je, naime, prva medijska konferencija uoči nastavka sezone, a kao glavne točke dnevnog reda istaknut je plan priprema za proljetni dio kampanje, odnosno popis igrača s kojima će Dinamo krenuti u pripremni proces. – Danas se okupljamo, prozivka je u 15 sati, a na popisu su 32 plus četiri igrača. Priključili smo 10 mladih igrača iz nase omladinske škole, s obzirom na pozicije na kojima smo deficitarni. Na desnoj strani, Ristovski je dobio slobodno zbog smrtnog slučaja u obitelji, Moharrami je na Azijskom kupu. Emreli je dobio do sutra slobodno, a Kaneko i Ogiwara su došli jutros i također će dobiti par dana slobodno. Ogiwara sutra ima liječnički pregled, svi ostali su na dispozciji – rekao je Sergej Jakirović u uvodnom dijelu svog izlaganja pa nastavio: – Ima nekoliko igrača za koje smo procijenili da bolje da idu dalje, Marin i Drmić koji su ušli u posljednjih šest mjeseci ugovora. Što se tiče Menala, tražimo da sve strane budu zadovoljne, i mi kao klub i on kao igrač. Za Jurića smatram da je bolje da ide na posudbu zbog zdravstvenih problema koje je imao, sada se vraća i za njegovu karijeru bi bilo dobro da ima kontinuitet. Sa Sosom i Mihajličenkom raskidamo jer smatram da nemaju dovoljnu kvalitetu. Od 8-.17. smo u Rovinju, tamo ćemo igrati još četiri utakmice, tri su dogovorene, Celje, Makedonija, Slask, u igri je jedan slovenski drugoligaš za tu četvrtu utakmicu, ako ne nađemo nikog jačeg, igrat ćemo s tim slovenskim drugoligašem.

OGLAS

Nakon što su na red došla novinarska pitanja, riječi je bilo o Moreno Živkoviću, Franu Brodiću Nikoli Čavlini… – Moreno će biti s nama, želimo s Lokomotivom dogovoriti da bude sve kako treba, vidjet ćemo kakve su njihove želje. Kupili smo Brodića, imao je malo problema, ali vratio se zadnja dva kola. Sada ima priliku pokazati da može igrati u Dinamu, a ja sam čvrsto uvjeren da on to može. Nismo odustali od Čavline, ali kad donosimo odluke, one moraju biti dobre za sve uključene strane. Smatram da bi bilo dobro da Čavlina ostane do kraja sezone u Lokomotive, a da ga onda na ljeto povučemo. Ako ga sad povučemo, moramo mu dati jedinicu, nema smisla drugačije. Naravno da nije isto braniti u Lokomotivi i Dinamu, nadam se da će nastaviti braniti ovako i on je sigurno naša budućnost. Što se, pak, tiče, želja u pogledu napretka u određenim segmentima igre, Dinamov je strateg istaknuo napadački aspekt, odnosno realizaciju. – Imamo dobar posjed, ali moramo biti konkretniji i vertikalniji, napadati prostor, ali to je i do profila igrača koje imamo. Treba nam kvalitetniji visoki presing, mada smo se u zadnjim utakmicama stabilizirali kad smo svi bili na dispoziciji. Fali nam golova, osobito s krilnih pozicija, dali smo ih samo šest. Lijevo krilo i desni bočni su pozicije na kojima želim dovesti nove igrače – rekao je Jakirović pa se osvrnuo na transfere:

OGLAS

– Zadnja tri mjeseca gledamo igrače, samo što je problem u raznim varijantama, posudbama i slično…ubacuju se ljudi sa svih strana. Ja u takvim situacijama odustajem jer nema smisla trošiti energiju na to. U slučaju Ogiware, vi mediji ste se zabavljali s tim lijevim bekovima. Odugovlačilo se s Wdowikom i Mitajem oko financija i svega, a oko Ogiware smo se dogovorili u tri dana. Tako ćemo i dalje, mi nemamo vremena čekati.

OGLAS

Ima li Jakirović podršku kluba? – Otkad sam došao, klub je mkasimalno s tao iza mene. Stvarno su se događale razne turbulencije, ali u ova četiri mjeseca radimo na dolascima. Nekad nije sve u našoj moći. Dinamov trener govorio je i o igračkom profilu novopridošlog lijevog beka, Japanca Takuye Ogiware. – Teško ga je usporediti s nekim u Dinamu kad mi nismo imali normalnog lijevog bočnog. Ljubičića sam zamolio da igra lijevog beka, a Mauro Perković je nešto između stopera i beka. Ogiwara je direktan, raznovrstan, dobar 1 na 1, može probiti stranu, centrirati, a i stabilan je iza. Svidjelo mi se što sam vidio od njega, osobito na Svjetskom klupskom prvenstvo, kad vidiš da bježi igračima Cityja… Smatram da će mu s Kanekom biti puno brža i bolja prilagodba. Što je s Hoxhom? – Razgovara se, pregovara se, aktualan je i Brekalo, i mi i on imamo želju da on dođe, kao i Hoxha, pitaju se i Fiorentina i Slaven Belupo. Ako mene pitate, ja bih želio obojicu i realno je da dođu obojica – zaključio je Jakirović.

Oglasi
LM