viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 22.09.23 @ 16:26

Košarkaši Bosne danas od 18:00 sati igraju protiv slovenske Ilirije u okviru kvalifikacija za ABA 2 ligu. To će biti i službeni debi za Josipa Pandžu na klupi „Studenata“, a uoči tog duela govorio je za „Dnevni avaz“.

Pandža je zadovoljan odrađenim pripremama. Tim je kompletiran na vrijeme, a igrači su vrijedno radili. Sada su pred njima važni dueli. Malo je atipično što će ekipa već na startu sezone imati važne utakmice.

OGLAS

Novi model

,,Rano moramo ganjati neku natjecateljsku formu i sigurno da nismo navikli na to. Uvijek se tempira forma iza nove godine kada dolaze utakmice play-offa i završnice. Ali ovo je novi model, kako nama tako i ostalim ekipama koje su u kvalifikacijama. Sigurno jeste atipično, ali je i pošteno da svi imamo priliku da se pokažemo na terenu”, rekao je Pandža.

OGLAS

Iza Bosne su i kvalitetne prijateljske utakmice na kojima je stručni stožer „Studenata“ mogao steći pravu sliku o svom timu.

OGLAS

,,Mi smo birali manje utakmica, a da su protivnici jači. Igrali smo protiv tri ABA ligaša. Dvije odlične utakmice protiv Zadra i jedna loša protiv Cibone. I dva meča protiv dva ABA 2 ligaša. Stvari koje smo radili loše pokušali smo popraviti, a ove dobre zadržati”, naglasio je Pandža.

Prijelazni rok

Kazao je i da je zadovoljan prijelaznim rokom. Uprava kluba je dovela sve igrače koje su željeli, a koji su im bili u platežnim mogućnostima. Pandžini „Studenti“ su igrali na Memorijalnom turniru „Mirza Delibašić“, a dolazak brojne publike pokazao je da su se u Sarajevu poželjeli Bosne.

,,Sigurno da Sarajevo zaslužuje respektabilan klub. U prošlim godinama je tu bio Spars, ali mislim da je Bosna ono što javnost u Sarajevu želi i sigurno da se ta prošlost Bosne ne može izbrisati.

Pokušat ćemo vratiti Bosnu u vrh bh. košarke i da bude ozbiljna u regionalnom natjecanju. Imamo sve uvjete za dobre rezultate i optimista sam”, kazao je Pandža.

Pandža i njegovi suradnici su pokušavali skautirati slovensku Iliriju, ali je njihov posao bio otežan jer je teško doći do nekih materijala s pripremnih utakmica. No, neke informacije su poznate.

,,Roster nam je poznat. Imaju dobar tim koji se dosta pojačao u odnosu na prošlu godinu kada su igrali četvrtfinale Slovenije. Svaki minut dekoncentracije oni kažnjavaju. Morat ćemo biti skoncentrirani”, poručio je Josip Pandža za „Dnevni avaz“.

Oglasi
LM