viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 22.06.21 @ 12:06
OGLAS

Hajrudin Prolić, glasnogovornik ženske košarkaške reprezentacije BiH, komentirao je čestitke političara na velikom uspjehu i plasmanu u četvrtfinale Eurobasketa. 

Prolić je u razgovoru sa novinarkom N1 kazao da posebno iritiraju čestitke pojedinih političara koji su odbili da financijski podrže reprezentaciju BiH. 

OGLAS

Na inzistiranje da kaže o kome se radi, Prolić je naveo da se ženska košarkaška reprezentacija, između ostalih, obratila i kabinetu Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH, ali je naišla na negativan odgovor. 

OGLAS

Prolić je dodao da je bilo mnogo političara kojima su se obratili, a da su naišli na zid, te da nije bilo podrške lokalnih zajednica, pripreme za Eurobasket se ne bi mogle ni održati. 

OGLAS

Na pisanja pojedinih medija o tome da je federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović odbila pomoć, oglasili su se iz ovog ministarstva riječima da košarkaška reprezentacija nije predala urednu dokumentaciju za prijavu na Javni poziv i da temeljem toga nije bilo moguće financijski ih podržati.

OGLAS
OGLAS
Oglasi
LM