viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 10.08.23 @ 16:43

Planina Vlašić je definitivno turistički biser Bosne i Hercegovine. Jedna je od najpopularnijih turističkih destinacija u regiji tokom zimskih mjeseci, a tokom ljetnih je dom mnogih sportaša koji dolaze da odrade na njoj visinske pripreme.

,,Vlašić je ogroman turistički potencijal zbog svojih prirodnih ljepota i samog položaja, jer se nalazimo u centralnom dijelu zemlje, blage klime u zimskim periodima sa dovoljnim količinama snijega i odličnim terenima za razvoj i ljetnog turizma, posebno sportskog. Sportski turizam je pokazao put kojem bi trebao težiti Vlašić u ciljanom razvoju, izjavio je Miroslav Matošević, direktor Turističkog ureda Turističke zajednice Srednjobosanske županije.

OGLAS

Napomenuo nas je da sportski turizam od 2018. godine raste sa izgradnjom nogometnog terena i multifunkcionalne sportske dvorane na najvišoj nadmorskoj visini u BiH. To je motiviralo i klubove i pojedince sportaše za pripreme na ovoj planini, jer imaju idealnu klimu i idealnu nadmorsku visinu i kvalitetne sadržaje.

OGLAS

,,U ovom trenutku na pripremama na Vlašiću boravi desetak ekipa, kao i pojedinaca kao što je bh. olimpijac, atletičar Mesud Pezer, koji se priprema za nastup na Svjetskom prvenstvu. Vlašić je potrebno usmjeriti ka kongresnom turizmu kojim bismo popunili rupe u predsezoni, na proljeće i jesen, istaknuo je Matošević.

OGLAS

Na pripremama na Vlašiću je tokom posjete Oslobođenja bila i košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine, koju očekuje nastup na pretkvalifikacijama za Olimpijske igre, košarkaška reprezentacija Obale Slonovače koja sudjeluje na Svjetskom prvenstvu, Rukometni klub Zagreb iz Hrvatske, nekadašnji prvak Europe, Rukometni klub Dinamo iz Pančeva (Srbija), kao i sudionici HTC ljetni rukometni kamp, koji organizira nekada proslavljeni igrač, a danas trener Jasmin Mrkonja.

Dino Korgić, voditelj hotela Sunce, rekao je da je sretan zbog činjenice da su svi zadovoljni smještajem, ishranom u hotelu, dvoranom i ostalim sadržajima.

Kenan Dautović, načelnik Općine Travnik, prilikom posjete košarkaškoj reprezentaciji BiH, rekao je da su gosti na Vlašiću odreda hvalili gostoprimstvo naših ljudi, te da kontinuirano prate i nastoje kroz sustavne, infrastrukturne i druge potrebne mjere stvoriti što je moguće bolje uvjete da bi sportski turizam na Vlašiću i u Travniku cvjetao u punom smislu te riječi.

Oglasi
LM