viteski.ba logo
Zrak u vitezu
OGLAS
Vrijeme objave: 03.07.23 @ 17:07

Proteklog vikenda, planina Vlašić postala je svojevrsni centar sportskih dešavanja u Bosni i Hercegovini. U predivnom okruženju sportskih kompleksa Hotela Sunce i Pansiona Vlašić Ski, započele su pripreme kadetske reprezentacije BiH u košarci, istovremeno se održavao i veliki košarkaški kamp koji je okupio impresivnih tri stotine djece.

Planina Vlašić, poznata po svojoj netaknutoj prirodi i impresivnom krajoliku, pružila je idealno okruženje za razvoj košarkaških talenata. Hotel Sunce i Pansion Vlašić Ski, koji su postali sinonim za kvalitetne sportske sadržaje na planini, ovog su vikenda ugostili neke od najtalentiranijih mladih košarkaša iz cijele Bosne i Hercegovine.

OGLAS

Pripreme kadetske reprezentacije BiH bile su u punom jeku, dok su se mladi košarkaši pod budnim okom iskusnih trenera i stručnog stožera posvetili usavršavanju svojih vještina.

OGLAS

Paralelno s pripremama reprezentacije, održan je i košarkaški kamp koji je privukao veliki broj djece, ne samo iz Bosne i Hercegovine, već i iz drugih dijelova regije. Kamp je pružio izvanrednu priliku mladim košarkašima da steknu nove vještine, poboljšaju kondiciju i razviju timski duh, sve to pod stručnim vođstvom kvalificiranih trenera.

OGLAS

Ovaj i slični sportski događaji na Vlašiću ne samo da promoviraju sportski turizam, već i potiču lokalno gospodarstvo. Mnogo posjetitelja, igrača i trenera doprinijelo je povećanju potražnje i stvorilo nove prilike za lokalne ugostiteljske objekte i turističke djelatnosti.

Vlašić se sve više pozicionira kao atraktivna destinacija za sportske aktivnosti i okupljanja, pružajući savršeno okruženje za razvoj i promociju različitih sportskih disciplina.

Oglasi
LM